Connect with us

IBM – új forma, nagyobb méret a Thinkpadeknek

Laptop

IBM – új forma, nagyobb méret a Thinkpadeknek

Az IBM bemutatta legújabb, 15 colos képátlójú kijelzővel felszerelt Thinkpad T noteszgépeit. Az új formai kialakítású gépek a vezeték nélküli működést, a biztonságot és a PC-felügyeletet támogató Thinkvantage technológiákkal dolgoznak.

A 15 colos modellek nagyobb méretű, fényerejű és felbontású képernyője fokozott rugalmassághoz és kényelemhez juttatja a felhasználókat. A Thinkpad T42 és T42p egyes változatainak ˝Flexview˝ technológiája emellett minden irányban 170 fokra növeli a látószöget. Független szoftverszállítói tesztek és hitelesítések bizonyítják, hogy az új Thinkpad mobil munkaállomások napjaink nagy grafikus kapacitást igénylő munkaállomás-alkalmazásait is könnyedén kiszolgálják. ˝A visszajelzésekből ítélve a nagyobb képernyőt különösen a mérnökök, a diákok és általában véve a mobil dolgozók fogadják szívesen.˝ – jelentette ki Bob Galush, az IBM személyi számítástechnikai divíziójának termékmarketingért felelős alelnöke.

A 14 és 15 colos képátlójú kijelzővel kapható Thinkpad T42 és T42p ideális segítőtárs a gazdag funkcionalitást nyújtó, pehelysúlyú noteszgépet kereső mobil felhasználók számára. Mindkét modell az Intel mobil teljesítményt és akkumulátor-üzemidőt növelő, új Pentium M-processzoraival dolgozik. A választható processzorváltozatok: 2 MB-os L2 gyorsítótárral ellátott Intel Pentium M 735, 745 vagy 755 processzor vagy 1 MB-os L2 gyorsítótárral ellátott, 1,5 GHz-es Intel Pentium M processzor.

Az ágazat legkarcsúbb és legkönnyebb mobil munkaállomásának számító Thinkpad T42p Intel Pentium M 745 vagy 755 processzorral, Open GL támogatást nyújtó ATI Mobility FireGL T2 grafikus vezérlővel, ˝Flexview˝ technológiával, UXGA (1600×1200 pixeles) felbontással, 802.11 a/b/g technológiákkal és az IBM Thinkvantage megoldások teljes skálájával dolgozik. Ez utóbbiak közé tartozik például az IBM beágyazott biztonsági alrendszere (Embedded Security Subsystem), amely integrált biztonsági lapkával és letölthető szoftverrel védi a vállalati adatokat, a jelszavakat és akadályozza meg a jogosulatlan felhasználói hozzáférést. Az IBM Rescue and Recovery with Rapid Restore önjavító eszközei szoftverösszeomlás esetén még akkor is segítenek a felhasználóknak behatárolni a problémát, megszerezni a szükséges támogatást és helyreállítani a rendszert, ha az operációs rendszer nem töltődik be. Ez az ˝egygombos˝ megoldás az egyszerű biztonsági másolatkészítéstől kezdve a sérült vagy törölt file-ok visszaállításán keresztül a teljes szoftverösszeomlás utáni helyreállításig, minden területen támogatást biztosít.

Mivel napjaink mobil rendszerei folyamatosan ki vannak téve a leejtés és a sérülés veszélyének, az IBM aktív védelmi rendszerrel (Active Protection System) óvja a Thinkpad T42 és T42p adatait. A gépkocsik légzsákját aktiváló technológiához hasonló módon, alaplapba épített mikrocsip észleli a rendszer gyorsulását (például zuhanás közben) és átmenetileg leállítja a meghajtó író-/olvasófejét. A gyors reakcióval megelőzhető a merevelemez törlése, a teljes adatvesztés, és ezzel végső soron a kiesett üzemidő is mérséklődik. Ezenfelül mindkét modellen megtalálható az IBM Access Connections 3.0 szoftver, amely védi a felhasználó vezeték nélküli és vezetékes beállításait, és egyszerűsíti a vegyes csatlakozási környezet kezelését.

Az IBM az elsők között vezetett be 9,5 mm-es optikai meghajtót, Ultrabay Slim néven. A Thinkpad T42 és T42p egyes változatai ma már az új Thinkpad Multi-Burner Ultrabay Slim meghajtót tartalmazzák. A piac eddigi legkarcsúbb és leggazdagabb funkcionalitású DVD-írójának számító megoldás a legtöbb rögzítési formátumban képes írni és olvasni. Segítségével a felhasználók nagy kapacitású DVD-ken vagy CD-ken archiválhatják és a későbbiekben onnan hívhatják elő adataikat, fotóikat valamint zenei és videófelvételeiket.

A mintegy 3 cm vastag és 2,4 kg tömegű 15 colos Thinkpad modellek hosszú akkumulátor-üzemideje egyes modelleknél a 6,4 órát is eléri. A két modell akkumulátor-opciójával az üzemidő akár 9 órára is növelhető, így ezek a gépek megfelelnek az idő- és térbeli korlátok nélküli munkavégzésre vágyó, mobil felhasználók szükségleteinek.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom