Connect with us

technokrata

A D-Link a Matáv ADSL modem szállítója

Laptop

A D-Link a Matáv ADSL modem szállítója

A D-Link szerződést kötött a Matávval ADSL modemek szállítására.

A D-Link 100.000 ADSL modem szállítására kötött szerződést a Matávval. A februárban kiírt tender egyetlen győztese az elkövetkezendő egy évben egyedüli beszállítóként közreműködik a Matáv szolgáltatási területén az ADSL végpontok számának megduplázásában. A szerződést a D-Link közép-kelet európai alelnöke, Klaus-Dieter Hesse, a magyarországi kereskedelmi képviselet vezetője, Élő András és a Matáv Beszerzési Igazgatóságának igazgatója, Werle Zoltán látta el kézjegyével. A szerződést egy évre kötötték, az első szállítás júniusban várható.

Tovább folytatódik a tavaly kezdődött partneri együttműködés a Matáv és a világ egyik vezető hálózati aktív eszköz gyártója között. A D-Link számára stratégiai szempontból fontos együttműködés újabb mérföldkövét jelenti az ADSL modemek szállításában kiérdemelt beszállítói szerep.

„Felméréseink szerint az ADSL kapcsolat megosztására szolgáló eszközök, routerek, switch-ek, adapterek vásárlásánál a felhasználók a hálózati homogenitást helyezik előtérbe.” – mondta Élő András, a D-Link magyarországi kereskedelmi képviseletének vezetője. „Az Internet-szolgáltató által telepített első hálózati eszköz márkája jelentősen befolyásolja a későbbi döntéseket. Bízunk abban, hogy kiváló minőségű termékeinkkel elégedettek lesznek a Matáv ügyfelei és ez további D-Link hálózati eszközök vásárlására ösztönözhet.”

A pályázat elnyerése tovább erősíti a D-Link magyarországi helyzetét a hálózati eszközök piacán. A vezeték nélküli (WLAN) eszközök terén már ma is vezető cég a vezetékes eszközök piacán is messze a piaci átlagot meghaladó növekedési ütemet diktál. „Reményeink szerint együttműködésünk tovább folytatódik a Matávval. Elsődleges célkitűzésünk az ADSL megosztására és WLAN hálózatok kialakítására alkalmas eszközök szállítása stratégiai partnerünk részére.” – fejtette ki a D-Link hosszabb távú magyarországi terveit Élő András.

Internet penetráció Magyarországon

A magyarországi Internet-előfizetések száma a KSH 2004. I. negyedévi jelentése szerint meghaladta a 709.000-et. A 8%-os Internet-penetráció alig ötöde a csehországinak és nem egészen hatoda a szomszédos szlovéniainak. Az ADSL előfizetők száma 143.000 (alig 20%-a az összes előfizetőnek), azonban a kapcsolódási lehetőség közül a legdinamikusabban ez a hozzáférési mód növekszik. Az idei év első negyedévében 25%-kal növekedett a DSL előfizetők száma, míg a modemes előfizetések csökkenésnek indultak. A tavalyi növekedési ütem fennmaradása esetén az ADSL előfizetések száma az elkövetkezendő évben megháromszorozódhat. A D-Link azon dolgozik együttműködésben a Matávval, hogy kapcsolatot építhessen minden magyarországi lakos és a világ között.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle