Connect with us

technokrata

Kisméretű, hordozható fotónyomtatók a Canontól

Laptop

Kisméretű, hordozható fotónyomtatók a Canontól

Két új PictBridge-kompatibilis, kis-méretű kompakt fotónyomtatót mutatott be a közelmúltban a Canon: a CP-220-at és a teljesen mobil, akkumulátoros CP-330-at.

A Canon közvetlen nyomtatásra alkalmas termékskálájának legújabb tagjai közvetlenül csatlakoztathatók (már-kától függetlenül) bármely, a PictBridge technológiával kompati-bilis fényképezőgéphez, és segítsé-gükkel szinte azonnal (85 másodpercen belül) olyan színes, szegély-nélküli fotónyomatok készíthetők, amelyek megjelenése, tapintása és tartóssága ugyanolyan, mint a hagyományos ezüsthalogénes fényképeké.


A CP-330 jelű modell újratölthető akkumulátorral rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy tulajdonosa akár utazás közben, vagy tengerparton is nyomtasson. A vezeték nélküli irDA technológiának köszönhetően a kiválasztott irOBEX és irMC kompatibilis, beépített fényképezőgépet tartalmazó mobiltelefonokból a JPEG formátumú képek azonnal kinyomtathatók. Mindkét nyomtató elég kicsi ahhoz, hogy elférjen egy íróasztalfiókban, ugyanakkor stílusos kialakításuk bármilyen otthoni környezethez tökéletesen illeszkedik.

PC-nélküli közvetlen nyomtatás
Manapság már rendkívül egyszerű a digitális fényképezőgépekből közvetlen, számítógép nélküli nyomtatást végezni. Amint a nyomtatót csatlakoztatják egy PictBridge kompatibilis fényképezőgéphez a két készülék (megfelelő beállítás esetén) ˝kezet ráz˝, így azonosítják egymást. A fényképezőgép LCD-kijelzőjén megjelenik egy nyomtatási menü, amiből a felhasználó kiválaszthatja a nyomtatási beállításokat (a nyomtatás stílusa, mérete és minősége), a nyomtató fedelén pedig világítani kezd egy LED, ami azt mutatja, hogy a nyomtatási folyamat elkezdődött. A CP-330-on ennek a LED színe is megváltozik, ahányszor más-más színű tintával történik a nyomtatás. A Canon legújabb PowerShot és Digital IXUS fényképezőgép-választékának minden tagja kompatibilis a PictBridge technológiával, de azok érdekében, akik a Canon valamely korábbi digitális fényképezőgép-modelljével rendelkeznek, mindkét nyomtató kompatibilis a Canon Direct Print nyomtatási szabványával is.

Egylépéses nyomtatás
A Canon új digitális fényképezőgép-választékának számos tagján megtalálható új Print/Share gomb még inkább megkönnyíti a nyomtatási folyamatot. Amint bármelyik, ezzel a funkcióval rendelkező Canon fényképezőgéphez csatlakoztatják a nyomtatót, a fényképezőgép Print/Share gombján megjelenik egy kék színű fénypont. A gomb megnyomásával a fényképezőgép által éppen befogott kép automatikusan kinyomtatódik a betöltött papírnak megfelelő formátumban.

Minőség és tartósság
Mindkét nyomtató a festék-szublimációs nyomtatás elve alapján készít magasfényű nyomatokat, amelyeket rendkívül egyenletes színátmenetek és kiemelkedő tartósság jellemeznek. A nyomtatási folyamat során a speciális bevonattal ellátott papír melegítése révén kinyílnak a papír pórusai, amelyek aztán elnyelik a gázállapotú festék különböző rétegeit. Amint a papír lehűl, a pórusok bezárulnak, és a papír felületébe zárják a kinyomtatott képpontokat. Egy speciális, magasfényű, UV-fénynek ellenálló védőréteg tovább növeli a nyomatok minőségét és élettartamát.

Nyomtatási lehetőségek
Mindkét nyomtatóval többféle méretű papírra lehet szegély nélkül nyomtatni: az időtálló és népszerű 10×15 cm-es képeslap-méretben (mely 36 darabos vagy az új, 108 darabos gazdaságos csomagban kapható), L- méretben, hitelkártya-méretben és mini-címkékre. Újabban egy 10×20 cm hosszú papír is kapható összefűzött panorámaképek számítógépből történő nyomtatásához. A festék-szublimációs nyomtatók inkább szilárd, mint folyékony tintát használnak, így a papír és a festékpatronok cseréje gyors, egyszerűen és tiszta kézzel elvégezhetők. A papírt és a pontosan a megfelelő mennyiségű tintát tartalmazó színes patronokat együtt árulják, így elmarad a csalódás, hogy a tinta hamarabb fogy el, mint a papír.

Extrák és kiegészítők
A nyomtatókat egyszerűen kezelhető szoftverrel szállítják a Windows, illetve Macintosh operációs rendszerekhez történő csatlakoztatáshoz. Mindkét nyomtatóhoz kapható külön rendelhető autós adapter mind a nyomtató áramellátásához, mind a CP-330 akkumulátorának újratöltéséhez.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle