Connect with us

Hirdetés

technokrata

Canon PowerShot S60: a megújult külső 5 megapixelt rejt

Laptop

Canon PowerShot S60: a megújult külső 5 megapixelt rejt

A Canon május közepén mutatta be legújabb 5,0 megapixeles digitális fényképezőgépét, a PowerShot S60-at.

Az elsőként az S-sorozatban megjelenő technológia részeként olyan új anyagokat is alkalmaztak a fejlesztők, amelyek kisebb objektív-méretet tesznek lehetővé, így elegáns, simulékony váz alakítható ki. Az S-sorozat újdonságai közé tartozik a 28-100 mm-es gyújtó-távolságú objektív 4 cm-es tárgy-távolságú makró-lehetőséggel, az egyidejű RAW és JPEG fájlrögzítés, az opcionális, 2-szeres tele-előtétlencse és a 40 méteres mélységig használható víz alatti tok. A fényképezőgép új, előre beállított fehér-egyensúlyt használ a víz alatti felvételekhez, Nyomtatás/Megosztás gombbal, 15-1/2000 mp-es záridővel és egy újfajta felhasználói interfésszel is rendelkezik.

Az optika

Mintegy 60 éves precíziós optika és az objektív gyártás területén megszerezett tapasztalataira támaszkodva a Canon 3,6-szoros optikai zoom objektívvel látta el legújabb fényképezőgépét. Az objektív a Canon új UA (Ultra-nagy fénytörési indexű, Aszférikus) objektívje, mely a korábbinál kompaktabb objektív kialakítását teszi lehetővé anélkül, hogy a képminőség romlana. Mindez a fényképezőgép vázát majdnem 8 százalékkal vékonyabbá teszi, mint az általa felváltott, szintén népszerű PowerShot S50, miközben az új modell már 28 mm-es nagy látószöggel és nagyobb zoommal rendelkezik. Az opcionális, 2-szeres, tele-előtétlencse bevetésével a 28-100 mm-es gyújtótávolság akár 200 mm-re is növelhető.

Felfrissítve és integrálva
A gép kezelhetősége ugrásszerűen javult a fényképezőgép tetején elhelyezkedő ergonomikus, SLR-stílusú módválasztó tárcsával, mely lehetővé teszi a 13 különböző fényképezési mód közötti gyors és könnyű váltást. A PS S60-assal maximum 180 másodperces hangos videók is rögzíthetőek, amelyek később a fényképezőgépben szerkeszthetők. A záridő 15 másodperctől 1/2000 másodpercig állítható.

Szuperhatékonyság
Ahhoz, hogy a fényképezőgépet minél gyorsabban használni lehessen, a korábbi típus indítási idejét mintegy 20 százalékkal csökkentették a fejlesztők, a már eddig is a legnagyobb üzemidőt biztosító akkumulátorok kapacitását 26 százalékkal növelték a sokkal erősebb NB-2LH akkumulátor piacra dobásával. A teljesítmény-növekedés részben a Canon DIGIC képdolgozó processzorának is köszönhető. A DIGIC az olyan funkciók megfelelő kiszámításához szükséges komplex algoritmusok összeállítását végzi, mint például a fehér-egyensúly és a színbeállítások, mindezt pedig úgy kell megtennie, hogy a fényképezőgép továbbra is gyors maradjon. Azzal, hogy az összes kulcsfontosságú funkciót egyetlen chip dolgozza fel, sikerült a méretet és az áramfelhasználást is csökkenteni. A végeredmény: még több kép, gyorsabb reakció és pompás képminőség.

Gyors és pontos
A DIGIC szintén képes a 2 kép/másodperces (nagysebességű) sorozatfelvételre, a FlexiZone AF/AE funkció pedig lehetővé teszi a keret Autofókusz területeinek körbejárását és a kívánt téma kiválasztását, amelyhez a fényképezőgép az ennek megfelelő expozíciót is beállítja. A PowerShot S60 emellett iSAPS funkcióval (a fotótéren alapuló intelligens téma-analizálóval) is rendelkezik. Az iSAPS még azelőtt beállítja a legmegfelelőbb paramétereket a fehér-egyensúly és az automatikus élességállítás beállításainak optimalizálásához, hogy a fotós teljesen lenyomta volna az exponáló gombot.

Professzionális jellemzők
A PowerShot S60 számtalan tulajdonságot vett át a Canon digitális SLR fényképezőgépeitől, köztük az EOS 300D és EOS 10D gépektől – ezek egyike a RAW fájlok rögzítésének képessége. A fényképezőgép egy JPEG indexet ágyaz be a rögzített RAW fájlba, ezzel lehetővé teszi a gyors ellenőrzést és elkerüli a nehézkes fájlkonvertálási folyamatot olyan alkalmakkor, amikor csak egy kisméretű, indexképre van szükség.

Fejlett nyomtatás
Amint a fényképezőgép felismeri, hogy sikeresen csatlakoztatták egy közvetlen nyomtatást támogató nyomtatóhoz vagy egy Windows rendszert futtató számítógéphez, kék fénnyel világítani kezd a fényképezőgép Nyomtatás/Megosztás gombja jelezve, hogy végrehajtható a nyomtatás vagy a fájl-áttöltés. Az USB kábellel, bármilyen PictBridge kompatibilis nyomtatóhoz történő csatlakoztatás (pl.: Canon Bubble Jet i990) lehetővé teszi a nyomtatást anélkül, hogy a fájlokat előzőleg számítógépre kellene tölteni. Ha a fényképezőgépet egy Canon kompakt fotónyomtatóhoz (pl.: a CP-330-hoz) csatlakoztatja, a fényképezőgép/nyomtató kapcsolat lehetővé teszi a videó-nyomtatást (egy videoklip egymást követő képeinek kinyomtatása index-méretben, egyetlen kártyára).

Szoftver
A géphez mellékelt szoftvercsomag a ZoomBrowser EX böngésző és nyomtató programot (Windows), valamint az ImageBrowser (Mac) programot tartalmazza. A további szoftverek között megtalálható a PhotoStitch, valamint a fotó és videó szerkesztő ArcSoft PhotoStudio és VideoImpression program. A fényképezőgép a TWAIN (Windows 98/2000) és WIA (Windows Me) meghajtó-programokat használja. A PowerShot S60 Picture Transfer Protocol (PTP) támogatása lehetővé teszi, hogy a fényképezőgépet bármilyen Windows XP és Mac OS X (v10.1/v10.2/v10.3) operációs rendszert futtató számítógéppel együtt anélkül használhatja, hogy ehhez meghajtó-programot kellene telepítenie.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés