Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nyolcadszor is HOUG: megújult tartalom, új időpont, új helyszín

Laptop

Nyolcadszor is HOUG: megújult tartalom, új időpont, új helyszín

Az Oracle bemutatta a 10g AS Wireless alkalmazásszervert, amely a mobil megoldások széleskörű és összetett igényeket is kielégítő alkalmazását biztosítja.

Idén új időpontban és helyszínen, június 2-3. között Visegrádon került megrendezésre a Magyarországi Oracle Felhasználók Konferenciája, az Oracle termékeivel és szolgáltatásaival kapcsolatban állók legnagyobb hazai összejövetele. A rendezvényre idén is több mint 400 résztvevő regisztrálta magát a hazai vállalatvezetői és informatikai döntéshozói körből. A Konferencia első napján az Oracle többek között bemutatta az Oracle 10g AS Wireless alkalmazásszervert, amely az összes eszköz-, kapcsolat- és alkalmazástípust támogatva korlátlan lehetőséget teremt a mobil megoldások széleskörű és összetett igényeket is kielégítő alkalmazásához.

A mobil technológiák fejlődésének köszönhetően rendkívüli mértékben nő a mobil eszközök felhasználóinak száma – és ezzel egy időben a különböző üzenettípusokat, platformokat, ipari szabványokat és alkalmazásokat előnybe részesítő készülékek elterjedtsége is. Az adatok azonnali elérése egyre több – vállalaton belüli és kívüli – felhasználói csoport számára válik elkerülhetetlenné, de sok esetben éppen az eltérő eszközök és platformok nehezítik meg az egységes adatbázisra épülő rendszerek kialakítását.

A vezeték nélküli technológia gyakorlatilag egy minden cégnél meglévő rést tölt ki: azokban az időszakokban is hozzáférhetővé válik az Internet – annak minden előnyével együtt –, amikor a felhasználó nem az íróasztalánál ülve végzi feladatait. A mobil megoldások hatékonyságáról a valaha készített legátfogóbb kutatást az iGillottResearch piackutató végezte 2002 őszén. 35 a gyakorlatban is működő esettanulmányt megvizsgálva a következő becsléseket tették arra vonatkozóan, hogy milyen kedvező hatással jár egyes vezeték nélküli megoldások bevezetése:

  • Mobil e-mail és PIM: heti 5-6 óra munkaidő-megtakarítás a mobil alkalmazottaknál;
  • Mobil CRM: 10%-kal csökken a vevőket kiszolgáló központba érkező telefonhívások száma;
  • Mobil CRM: 90% csökkenés az egy ügyfélre jutó tranzakciós költségben;
  • Mobil Field Force: 15% átlagos költségcsökkenés hívásonként;
  • Mobil értékesítés: 15-20% növekedés az értékesítés volumenében;
  • Dispatch és routing: – 10-15% költségcsökkenés hívásonként;

Míg régebben a különböző mobil eszközök, kapcsolattípusok és alkalmazások kezelése csak több különálló szoftverrel volt megoldható, addig Oracle AS Wireless most mindezeket egyben nyújtja. Támogatja az összes vezeték nélküli készüléktípust (telefon, PDA, WAP, ASK), üzenettípust (SMS, e-mail, hang, fax, MMS, stb.) és alkalmazástípust (vezeték nélküli böngésző, hang, offline, J2ME alkalmazások, kétirányú üzenet (ASK) alkalmazások, stb.)

Sok esetben a vállalatoknál adottak a rendelkezésre álló mobil eszközök: az Oracle AS Wireless alkalmazásával nem a készülékek egységesítésére vagy cseréjére, hanem csupán a megfelelő alkalmazások elkészítésére kell energiát fordítani. A szoftver mindemellett a költségekre is tekintettel van: a felhasználónak csak azokat az egységeket – például kezdenek egy egyszerű SMS megoldást – kell megvásárolnia, amelyekre valóban szüksége van, és később igény szerint tetszőlegesen bővítheti rendszerét.

Mindez a fejlesztőknek is szabad kezed ad: amikor egy feladat megoldásához szoftvert írnak, akkor a céloknak legmegfelelőebb eszközöket, szabványokat és technológiákat alkalmazathatják, mivel ezek mindegyikére nyitott az Oracle AS Wireless. Az OracleAS Wireless Multi-Channel Server hálózatoktól, protokolloktól, eszközöktől átjáróktól és más hálózati elemektől független fejlesztéseket tesz lehetővé, mivel mindezeket egyetlen protokollé és nyelvé egyszerűsíti le, http-re és XML-re. A fejlesztők a hagyományos web-technológiák – J2EE, PHP, CGI, Perl, .NET, stb. – alkalmazásával készíthetnek szoftvereket.

Az Oracle AS Wireless az Oracle Application Server része, így az a cég, amely rendelkezik az alkalmazásszerverrel, annak automatikusan rendelkezésére állnak a mobil kommunikációs lehetőségek is. Az Oracle AS Wireless szolgáltatja az alapot az Oracle minden rendszeréhez, amely mobil megoldásokat is biztosít a felhasználóknak: ez a motorja az E-Business Suite vállalatirányi rendszer illetve az Oracle Colaboration Suite csoportmunka eszközének mobil funkcióinak. Mivel az OracleAS Wireless az Oracle Application Server 10g-re és az Oracle Database 10g-re épül, így a legkönnyebben skálázható, rendkívül megbízhatóbb és mindemellett költségkímélő mobil infrastruktúra kialakítását teszi lehetővé.

A mobil elérés segítségével a vállalati adatbázis egységes adatrendszeréből minden felhasználó a munkájának megfelelő információkhoz juthat hozzá és vihet be, a szükséges adattípusnak megfelelő eszközökkel.

Vállalaton belül egyrészt azok az alkalmazottak vehetik hasznát az azonnali adatelérésnek, akik munkájuk típusából eredően nem az íróasztal mellet, hanem külső helyszíneken végzik feladataikat – például gázórát olvasnak le, nap mint nap más körzetekben. Másrészt a cégvezetők hasznosíthatják döntéseikhez az Internet, és rajta keresztül tetszőleges adatok elérését, döntési feladataik megkönnyítéséhez. Számukra az információk azonnali elérésén kívül a szintén a döntéseiket segítő vezeték nélküli elemző eszközök is elérhetővé vállnak.
A hatékonyság nem csak cégen belül, hanem a vevők és partnerek felé is kiterjeszthető. A percre kész információ-eléréssel számtalan – logisztikai, pénzügyi, üzletviteli, stb. – folyamat leegyszerűsíthető, amely akár közvetlen és azonnal számszerűsíthető anyagi előnyt is eredményezhet – például a teljesítés igazolásáról szóló információn alapuló azonnali utalásnak köszönhetően.

Napjainkban a gépek is egyre intelligensebbé válnak, így a mobil technológiákkal kiegészülve önállóan is kommunikálhatnak egymással, kiküszöbölve a manuális adatbevitelt, és így automatizálva egyes idő- és munkaigényes folyamatokat. Így például egy gázóra havonta elküldheti a központba az aktuális óraállást, megtakarítva ezzel az óraleolvasó munkáját.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés