Connect with us

Hirdetés

technokrata

IBM Workplace – új szoftvermodell

Laptop

IBM Workplace – új szoftvermodell

Az IBM által bemutatott köztesszoftver (middleware)-alapú modellje a webes számítástechnika és a hagyományos asztali PC-s környezet jellemzőinek ötvözésével kínál egységes, az eddiginél rugalmasabb és biztonságosabb módszert az üzleti alkalmazások és adatok eléréséhez, megosztásához és kezeléséhez.

Az IBM új, szerver által felügyelt kliens-modellje segítségével a vállalatok központilag kezelhetik, oszthatják el és szükség szerint azonnal a megfelelő klienseszközhöz rendelhetik fontos üzleti alkalmazásaikat és adataikat. A támogatott kliensek között a hagyományos asztali gépek és laptopok mellett például az eladáshelyi terminálok, a PDA-k és a mobiltelefonok is megtalálhatók. Az új szoftverkomponens-technológiák révén az IBM a webes alkalmazások alacsony teljes rendszerköltségével és azonnali bevethetőségével tudja ötvözni a hagyományos PC-szoftverek gazdag funkcionalitását. Így az ügyfeleknek többé nem kell különálló és eltérő alkalmazásokkal bajlódniuk a Weben és asztali gépükön – az előnyöket egységes kliensmodell keretében vehetik igénybe.

Az IBM szoftvermodellje – az asztali gépektől és a laptopoktól kezdve a PDA-kon és a mobiltelefonokon át a beágyazott rendszerekig – sokféle kliens menedzselését biztosítja a vállalatok számára, és az új és meglévő alkalmazásokat illetve adatokat valamennyi eszközön keresztül elérhetővé teszi. Ily módon a felhasználó tér- és időbeli korlátok nélkül, szinte bármilyen klienseszközt (és operációs rendszert) választhat a kommunikációhoz, vagy a fontos üzleti információk eléréséhez és kezeléséhez. Ez a lehetőség pedig ösztönzi egy olyan jövőbeni környezet kialakulását, ahol a felhasználók különböző – tetszés szerint hálózatra csatolt vagy onnan leválasztott – eszközöket használnak munkanapjuk egyes szakaszaiban a fontos információk eléréséhez, az üzleti alkalmazások futtatásához, valamint a kollégákkal, ügyfelekkel és üzleti partnerekkel folytatott együttműködéshez.

Az IBM nyílt köztesszoftver-megoldása a Windows, UNIX, Linux és a kimondottan vezeték nélküli és beágyazott eszközökhöz szánt operációs rendszereket (például Symbian) támogatja. Várhatóan a Mac OS is még az idén felkerül a támogatott környezetek listájára. Az IBM kliens-menedzselési modellje igazán együttműködő megoldás, hiszen számos ˝vastag˝ kliensen futó alkalmazást is támogat (így az asztali gépek produktivitásnövelő szoftvereit.

Az IBM új szoftverkörnyezetének elemei: Lotus Workplace szoftver, amely sokféle, szerver által felügyelt produktivitásfokozó funkcióval (e-mail, azonnali üzenetátvitel, dokumentumkezelés, csapatmunka) növeli az együttműködés hatékonyságát; a kliensek ezreinek központi adminisztrálására képes Tivoli szoftver (kliens-hozzáférési, -telepítési, -frissítési funkciókkal, a számítástechnikai erőforrások igény szerinti klienshez rendelésének képességével); WebSphere Portal szoftver – ˝egykapus˝ megoldás a felhasználókkal, alkalmazásokkal és különböző tartalmi elemekkel bonyolított személyes interakciókhoz; beépített, szerver által felügyelt biztonsági, ügykövető, valamint alkalmazás-felügyeleti és adatkezelési képességek.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés