Connect with us

Gyorsabb letöltés: már elérhető a legújabb Flashget

Laptop

Gyorsabb letöltés: már elérhető a legújabb Flashget

A letöltőmenedzserek között az egyik leginkább kedvelt Flashget fejlesztői nemrég új változattal örvendeztették meg az internetezőket.

Az Internet Explorer egy nagy hiányossága, hogy nem rendelkezik letöltésvezérlővel. A leginkább elterjedt böngésző leghamarabb a Windows XP SP2 megjelenésével okosodhat meg ezen a téren, de egyrészt a nyár vége még messze van, másrészt a hírek is ellentmondóak a tekintetben, milyen megoldást alkalmaz majd a Microsoft. Éppen ezért továbbra is van létjogosultsága a letöltésvezérlő szoftvereknek, köztük egy egyik legismertebb és legkedveltebb Flashgetnek.

Mi is az a letöltőmenedzser szoftver? Használatával gyorsabbá válhat a file-ok letöltése, ugyanakkor ezek kezelése is egyszerűbb. A trükk az, hogy a szoftver képes csomagokra bontani a letöltendő állományt, s az egyes csomagokat külön-külön (akár több szálon is) le tudja tölteni, ezzel sokkalta jobban kihasználva a felhasználó rendelkezésére álló sávszélességet. Ráadásul a megszakadt letöltéseket onnan tudja folytatni, ahol az adatátvitel félbemaradt, nem kell az elejéről kezdeni az egész folyamatot. A beszerezni kívánt file-okat a letöltési listába helyezve gyakorlatilag korlátlan mennyiségű adat lementését is előirányozhatjuk (csak győzzük kivárni).

A letöltött állományokat külön besorolás szerint rendezhetjük: például megadható a szoftverben, hogy mely kiterjesztésű állományokat hova tegye a merevlemezen, miután lementette az Internetről. Mindezek mellett korlátozható a folyamat sávszélesség-igénye is, tehát eltűnik a böngészők letöltésének egy másik nagy rákfenéje: nevezetesen az a bosszantó eset, hogy egy állomány lementésekor gyakorlatilag nagy mértékben lecsökken az összes többi internetes aktivitás sebessége. A Flashgetnek csak be kell állítani, hogy a letöltésre a szabad sávszélességünkből mennyit szánunk, s a program ezt azután már stabilan igyekszik tartani – mellette pedig böngészhetünk, internetes rádiót hallgathatunk stb. Ezenfelül az is szabályozható, hogy mely időszakokban kerüljön korlátozásra az adatforgalom: például éjszaka, amikor már nem internetezünk, jöhetnek maximális sebességgel is a kívánt állományok.

A Flashget 1.60a kisebb változtatásokon esett át a korábbi verzióhoz képest, illetve tartalmaz hibajavításokat is. Legfontosabb ˝újítás˝, hogy újra aktiválták az úgynevezett ShareURL szolgáltatást is – ennek a tükrözés szempontjából van jelentősége. Amennyiben egy felhasználó már letöltötte azt az állományt, amit mi szeretnénk, de egy másik tükörszerverről szerezte be, akkor ennek az elérése számunkra is használhatóvá válik; lehetővé téve, hogy mind többen találjanak megfelelő forrást magunknak. Szerzői jogi problémák elkerülése végett ez a szolgáltatás csak EXE és tömörített állományokra használható (opcionálisan), digitális képekre például már nem.

A szoftver ad-supported változata akár szerverünkről is beszerezhető.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom