Connect with us

technokrata

Sun fejlesztői konferencia Budapesten, immár negyedszer

Laptop

Sun fejlesztői konferencia Budapesten, immár negyedszer

A Sun Microsystems „Mobil korszak alkotó Java fejlesztések” címmel negyedik alkalommal rendezi meg Budapesten, a MOM Parkban a Sun Fejlesztői Konferenciát, amelynek támogatója ezúttal a Nokia Hungary Kft. A több mint 500 érdeklődő részvételével zajló, egész napos, ingyenes rendezvényen a Sun és a Nokia hazai és külföldről érkező szakemberei ismertetik a legújabb szoftverfejlesztési trendeket és technológiákat.

A rendezvényen a Sun és a Nokia közös Mobil Java Fejlesztői Versenyt hirdet, melynek célja a magyar fejlesztői társadalom mobil alkalmazások kidolgozására való ösztönzése, egy hazai Java alapon dolgozó technológiai közösség megteremtése, hosszabb távú cél pedig a magyar intellektuális termékek exportjának ösztönzése. A versenyen magyar állampolgárok és Magyarországon bejegyzett cégek vehetnek részt olyan saját fejlesztésű, saját szellemi tulajdont képező, mobilkommunikációs rendszereken működő J2ME/J2EE kliens-szerver alkalmazással vagy játékkal, amely kereskedelmi forgalomban nem kapható. A pályaművekkel kapcsolatos további elvárás, hogy kreatívan használják a mobil hálózatokban rejlő lehetőségeket, kliens oldaluk megfeleljen a Java Technology for the Wireless Industry specification (JSR-185) szabványnak, szerver oldaluk pedig a J2EE 1.4 szabványnak, és magyar nyelvű felülettel rendelkezzenek.

A versenyzőknek részvételi szándékukat 2004. július 1-ig kell jelezniük; a végleges pályaművek beküldésének határideje 2004. szeptember 1. A beérkezett pályázatokat a Sun Microsystems és a Nokia szakembereiből, valamint független szakértőkből álló zsűri fogja értékelni, a következő szempontok alapján és súlyozással: egyedi ötlet, kreativitás (20%); technikai megoldások, architektúra (20%); használhatóság, élvezhetőség (20%); eszközök lehetőségeinek kihasználása (15%); megjelenés, design (15%); programkód stílusa, olvashatósága (10%). A 2004 szeptemberében tartandó eredményhirdetésen az első helyezett nagy teljesítményű Sun szervert, Sun munkaállomást, Sun fejlesztői szoftvercsomagot, valamint egy felső kategóriás Nokia mobiltelefont nyer, továbbá az Informatikai és Hírközlési Minisztérium százezer forint nagyságrendű, a későbbiekben meghatározásra kerülő különdíjat is felajánlott. A második és harmadik helyezettre is értékes nyeremények várnak.

Amit a Java-ról tudni érdemes

A Java technológia ma a legelterjedtebb programozási környezet: világszerte több mint másfélmilliárd eszköz, többek között 250 millió mobiltelefon, 650 millió asztali gép és 500 millió SIM- és intelligens kártya használja. A Java-technológia elterjedtsége 2002. júniusa óta 25 százalékkal nőtt, amiben szerepet játszott az új igényeknek megfelelő, számos szolgáltatást biztosító mobiltelefonok gyors terjedése is. Jelenleg 31 gyártó 75 távközlési hálózatában 250 millió Java-technológiás vezeték nélküli eszköz van már használatban, és félmilliárd Java Card biztonságos digitális azonosítóeszköz működik az intelligens kártyás és mobiltelefonos környezetekben.

A Java technológia elterjedésében nagy szerepe volt a technológia nyújtotta biztonságnak: a mobilfelhasználók a biztonságos hitelesítés révén kényelmesen és ugyanakkor megbízhatóan használhatják a mobilhálózatot. Biztonságos működése miatt a Java-technológia rendkívül kedvelt a mobil játékkörnyezetekben is. A Java programok további előnye, hogy minden platformon futnak, így az általuk nyújtott szolgáltatások a lehető legszélesebb körben érhetők el. Jelenleg világszerte több mint hárommillió Java-fejlesztő dolgozik vállalati és fogyasztói alkalmazások létrehozásán.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp