Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hivatalos bejelentés: lesz új Netscape

Laptop

Hivatalos bejelentés: lesz új Netscape

Az America Online, mint a Netscape tulajdonosa, hivatalosan bejelentette a tegnapi nap folyamán, hogy a nyáron új változatot jelentet meg böngészőjéből.

Az amerikai konglomerátum szóvivője a Netscape-rajongók számára egy örömteli hírt jelentett be a nyilvánosságnak: lesz új browser. Méghozzá az idén, a nyáron jelenik meg valamikor (pontos időpontot nem közöltek). Azt azonban kihangsúlyozta az AOL képviselője, hogy a lépés nem tekinthető egy komoly projekt kezdetének: a böngésző fejlesztését továbbra sem akarják komoly erőforrásokkal megsegíteni.

Annyit már tudni lehet, hogy a legújabb Netscape a Mozilla 1.7-es változatára fog épülni. Ennek révén több frissítés előnyeit is kiélvezhetik a browser kedvelői, melyek nagy része biztonsági javítások képében jelennek meg. Maga a kezelői felület nagy részben változatlan marad, tehát ez is azt támasztja alá, hogy a 7.2-es böngésző csak a korábbi verzió apróbb foltozgatása lesz, szó sincs nem mérföldkőnek számító előrelépésről. Ez utóbbi egyébként még tavaly júliusban jelent meg, többek között a nem angol nyelvű domainek támogatásával és egy beépített spamszűrővel gazdagította a szoftvert.

Már jó ideje levegőben lógott a Netscape jövője. Amióta az America Online tavaly többszáz fejlesztőjét osztotta be más munkára, akik közvetve vagy közvetlenül ezzel foglalkoztak, sokan megkongatták a vészharangot. A döntés egyébként azt követően jött létre, hogy az AOL és a Microsoft ismét megállapodtak: a 750 millió dolláros szerződés keretében arról döntöttek – többek között -, hogy az amerikai médiaóriás további hét éven keresztül az Internet Explorert fogja ajánlani AOL-szolgáltatáshoz. Ez az összeg soknak tűnik, de az America Online sokkal nagyobbat bukott a Netscape-en: amikor 2000. novemberében lezárták a böngésző és a mögötte álló fejlesztőgárda felvásárlási ügyletét, akkor körülbelül 9 milliárd dollár értékűnek minősítették a szerződést – ám az USA-beli óriásvállalat nem tudta kiaknázni a névben rejlő előnyöket, ezért hamarosan kénytelen is volt megegyezni a Microsofttal.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés