Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nyílt forráskódúvá válik a BEA WebLogic Workshop

Laptop

Nyílt forráskódúvá válik a BEA WebLogic Workshop

A BEA Systems bejelentette, hogy „Beehive” néven útjára indítja azt a projektjét, mely a BEA WebLogic Workshop alkalmazás-keretrendszer számos elemét nyílt forráskódúvá teszi – adta hírül az Alerant Rt., a BEA-termékek magyarországi disztribútora.

A „Beehive projekt” lesz az iparág első olyan nyílt forráskódú rendszerealapja, amelyen szolgáltatás-orientált architektúrák és Enterprise Java-alapú alkalmazások építhetők ki. A BEA célja ezzel az, hogy leegyszerűsítse a Java-alapú fejlesztés folyamatát és kiszélesítse a felhasználók körét.

„Az alkalmazás-keretrendszer forráskódjának nyílttá tételével elérhetjük, hogy minden Java-fejlesztő, de egyben minden független szoftver-forgalmazó partnerünk (ISV) is, hatékonyabb módon tudjon teljesen hordozható alkalmazásokat kiépíteni, ami pedig óriási üzleti lehetőségeket és a jövőre nézve hatalmas növekedési potenciált jelent a Java háttérhálózat számára. Idővel be fog bizonyosodni, hogy éppen ezek a technológiák elengedhetetlenül fontosak az alkalmazások közötti munka- és a webes folyamatok szabványosításához.” – mondta a bejelentéskor Scott Dietzen, a BEA Systems technológiáért felelős vezetője.

A Beehive projekt alapját a BEA WebLogic Workshopban is megtalálható technológia fogja képezni, beleértve ebbe a Java készítését lehetővé tévő keretrendszer webszolgáltatásokat, annotációs és kontroll-eljárásokat, valamint a Java Page Flow technológiát, mely segítségével a fejlesztők könnyen definiálhatják és megtekinthetik a különböző komponensekalkalmazások közötti, egyik oldalról a másikra történő átmeneteket. Nagymértékben kihasználja a WebLogic Workshop kontrolleszközeit, valamint a „fogd és vidd” (drag-and-drop) technológián alapuló újrahasznosítható, meta-adatok által vezérelt szoftverkomponenseket, amelyek könnyen integrálhatók a BEA és más gyártók szoftverplatformjaiba.

A projekt tökéletesen együttműködik mind a kereskedelmi forgalomban kapható, mind pedig a nyílt forráskódú IDE eszközökkel (például az Eclipse-szel), hiszen nem fejlesztői környezetet, hanem nyílt forráskódú alkalmazás-keretrendszert illetve futtatási környezetet kínál. Az alkalmazás-keretrendszer forráskódjának nyílttá tételével a fejlesztők és a vásárlók az általuk leginkább kedvelt eszközzel hozhatnak létre alkalmazásokat, és bármilyen szerveren üzembe helyezhetik azokat, amivel egyben azt is biztosítják, hogy az informatikai befektetések a jövőben is védve legyenek az „egyetlen gyártó – egyetlen termék” helyzetekből adódó kockázatokkal szemben.

A BEA Systems-t több mint 50 partnere támogatja törekvésében. A résztvevő vállalatok körébe tartozik a Borland, a Capgemini, Compuware, Intel, MySQL, Red Hat, Salesforce.com, valamint a VERITAS. Mindannyian elkötelezték magukat amellett, hogy a Beehive-ot támogató kezdeti háttérhálózat részeként az egész iparágat átfogó együttműködés révén elősegítik az új innovatív ötletek megszületését és valóra váltását. Emellett olyan újrahasznosítható és hordozható komponenseket hoznak létre, melyek könnyen integrálhatók az összehangolt alkalmazásokkal és megoldásokkal.

A Beehive projekt várhatóan idén nyáron válik ingyenesen elérhetővé egy nyílt forráskódú szoftverre vonatkozó licencszerződés keretén belül. A BEA továbbra is ingyenesen bocsátja a fejlesztők rendelkezésére a BEA WebLogic Workshop IDE-t.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés