Connect with us

Hirdetés

technokrata

NHH: konzultáció a hírközlési piac résztvevőinek bevonásával

Laptop

NHH: konzultáció a hírközlési piac résztvevőinek bevonásával

Közlemény a Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsának piacazonosítás, piacelemzés, jelentős piaci erővel rendelkező szolgáltatók azonosítási eljárása tárgyában.

Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény a hazai hírközlési piac szabályozását alapvetően megváltoztatta. Az eddigiekben jellemzően normatív módon megvalósított szabályozást lényegében felváltja a szabályozó hatóság által végzett részletes piacelemzésen alapuló egyedi szabályozás, amelynek keretében szabályozási jellegű beavatkozás csak ott és annyiban valósítható meg, ahol és amennyiben azt a piaci verseny nem elegendő intenzitása, a piaci versenyt akadályozó tényezők azt indokolják. Az új típusú szabályozásra történő átállás az egész Európai Unióban most valósul meg.

A szabályozási tevékenységet a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsa a hírközlési szektor szereplőinek címzett határozatával megindította. Az NHH a szabályozó folyamat megindításához kapcsolódóan internetes honlapján létrehozta ezt az oldalt, amelyen a folyamat főbb lépései, azok tartalma nyomon követhető. A Hatóság a továbbiakban lehetőséget fog biztosítani arra is, hogy ily módon közzétett anyagai azok szakmai tartalmát illetően elektronikus formában is észrevételezhetőek, kommentálhatóak legyenek.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. tv. előírásai alapján megkezdett piacmeghatározásra, jelentős piaci erővel rendelkező szolgáltatók azonosítására és kötelezettségek előírására irányuló munkájához összeállította a folyamat főbb lépéseire vonatkozó módszertani anyagát, amely összefoglalja a munka fő lépéseit, ezek egymásra épülését.

Az NHH internetes honlapján május közepén közzétételre kerültek a piacelemzéssel kapcsolatos első módszertani anyagok. A fentiekhez kapcsolódóan az NHH Tanácsának szervezésében 2004. június 2-án 9 órakor konzultációra kerül sor a hírközlési piac résztvevőinek bevonásával, ahol az NHH Tanácsa átfogó ismertetést ad a piacelemzési munka szakmai tartalmáról, bemutatja a piacelemzési munka időütemezését, ismerteti a nemzetközi tapasztalatokat, notifikációs eljárást, összefoglalja az eddig végzett munkát, különös tekintettel a szolgáltatói adatszolgáltatások tapasztalataira, valamint a piacelemzési munka módszertani anyagainak megvitatása során lehetőséget biztosít a szolgáltatóknak észrevételeik megtételére.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés