Connect with us

technokrata

Alsó kategóriás noteszgép a Delltől, 800 dollárért

Laptop

Alsó kategóriás noteszgép a Delltől, 800 dollárért

Átszámítva még 200 ezer forintba sem kerül a Dell legújabb noteszgépe, melyet a napokban hozott forgalomba az Egyesült Államokban.

Elsősorban otthoni felhasználóknak és kisebb vállalkozásoknak szánja az amerikai forgalmazó legújabb hordozható számítógépét, az Inspiron 1000-est. A notebook ára azért lehetett ennyire alacsony, mert a modell csak a felhasználó az alapvető szükségleteit elégíti ki. Nézzük, mi található a Dell legújabb noteszgépében!

Az Intel mobil Celeronjára épülő eszköz egy 2,2 GHz-es órajelű lapkát kapott, mely mellé 256 MB-nyi DDR SDRAM jár (ez utóbbi akár fél GB-os is lehet, ekkor persze mélyebben kell a vásárlónak a pénztárcájába nyúlnia). Kijelzőjének mérete 14,1 vagy 15 col lehet, melyen XGA, azaz 1024×768 pixel megjelenítésére képes. Grafikus vezérlője az alaplapi chipkészletbe integráltan található meg, saját céljaira maximum 64 MB-nyit sajátíthat ki az operatív tárból.

A megközelítőleg 3,2 kilogramm tömeggel bíró Inspiron 1000-es merevlemezének kapacitása 30 vagy 40 GB lehet; emellé azonban még egy optikai meghajtó, egy DVD/CD-RW kombó drive is társul. A külvilággal az integrált, 56 Kbps-os modem és a 10/100 Mbps-os Ethernet LAN-vezérlő tarthatja a kapcsolatot, s igény szerint a forgalmazó PCMCIA bővítmény formájában lehetővé teszi a 802.11 b/g vezetékmentes hálózati csatlakozást is. Három darab 2.0-s USB porttal is ellátták a kis eszközt, melynek energiaellátását egy nyolccellás nikkel-metálhibrid vagy lítium-ionos akkumulátor biztosíthatja. Az árban a Windows XP Home változatának telepítése is benne foglaltatik.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek