Connect with us

Hirdetés

technokrata

Alsó kategóriás noteszgép a Delltől, 800 dollárért

Laptop

Alsó kategóriás noteszgép a Delltől, 800 dollárért

Átszámítva még 200 ezer forintba sem kerül a Dell legújabb noteszgépe, melyet a napokban hozott forgalomba az Egyesült Államokban.

Elsősorban otthoni felhasználóknak és kisebb vállalkozásoknak szánja az amerikai forgalmazó legújabb hordozható számítógépét, az Inspiron 1000-est. A notebook ára azért lehetett ennyire alacsony, mert a modell csak a felhasználó az alapvető szükségleteit elégíti ki. Nézzük, mi található a Dell legújabb noteszgépében!

Az Intel mobil Celeronjára épülő eszköz egy 2,2 GHz-es órajelű lapkát kapott, mely mellé 256 MB-nyi DDR SDRAM jár (ez utóbbi akár fél GB-os is lehet, ekkor persze mélyebben kell a vásárlónak a pénztárcájába nyúlnia). Kijelzőjének mérete 14,1 vagy 15 col lehet, melyen XGA, azaz 1024×768 pixel megjelenítésére képes. Grafikus vezérlője az alaplapi chipkészletbe integráltan található meg, saját céljaira maximum 64 MB-nyit sajátíthat ki az operatív tárból.

A megközelítőleg 3,2 kilogramm tömeggel bíró Inspiron 1000-es merevlemezének kapacitása 30 vagy 40 GB lehet; emellé azonban még egy optikai meghajtó, egy DVD/CD-RW kombó drive is társul. A külvilággal az integrált, 56 Kbps-os modem és a 10/100 Mbps-os Ethernet LAN-vezérlő tarthatja a kapcsolatot, s igény szerint a forgalmazó PCMCIA bővítmény formájában lehetővé teszi a 802.11 b/g vezetékmentes hálózati csatlakozást is. Három darab 2.0-s USB porttal is ellátták a kis eszközt, melynek energiaellátását egy nyolccellás nikkel-metálhibrid vagy lítium-ionos akkumulátor biztosíthatja. Az árban a Windows XP Home változatának telepítése is benne foglaltatik.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés