Connect with us

A Novell bejelentette az Evolution 2.0-t és a Connector for Microsoft Exchange Servert

Laptop

A Novell bejelentette az Evolution 2.0-t és a Connector for Microsoft Exchange Servert

A Novell bejelentette, hogy a Connector for Microsoft Exchange Server integrálásra kerül az Evolution 2.0 szoftverrel, és a mai naptól nyílt forráskódként elérhetővé válik az aktuális Connector 1.4 csatlakozóval.

Az Evolution a Novell Linux rendszerekre készült e-mail és munkacsoport kliense, és a Linux rendszereken legszélesebb körben használt csoportmunka-kezelő programcsomag. Az Evolution Connector lehetővé teszi a Microsoft Exchange Server 2000/2003 felhasználóknak az e-mail, naptárak, csoport ütemtervek, címtárak, nyilvános mappák és feladatok könnyű kezelését a Linux felhasználói felületen. Az Evolution 2.0 integrált támogatást nyújt az újonnan elérhető Novell GroupWise 6.5 for Linux alkalmazáshoz is.

„A Linux rendszer munkaállomásokra történő telepítésekor a vállalatoknak biztosítaniuk kell, hogy mind a Windows, mind a Linux felhasználók együttműködhessenek egymással a meglévő háttérrendszerek és a megszokott folyamatok használatával,” – mondta Nat Friedman, a Novell munkaállomás-technológiákért felelős csoportjának alelnöke. „A Linux rendszereken a vegyes kereskedelmi/nyílt forráskódú környezeten belüli működést lehetővé tévő technológiák – mint például a Connector – megkönnyítik az informatikai szakemberek számára a Linux munkaállomásokra történő áttérést. A Connector forráskód megjelenésével már a teljes Evolution termék elérhető a GNU General Public License keretén belül.”

A Novell Evolution 2.0 számos, a felhasználó hatékonyságát és együttműködési képességeit fokozó új szolgáltatást tartalmaz, többek között a beépített spamszűrőt, a S/MIME és PGP biztonsági tanúsítvány felügyeletet és szoros integrációt a Linux felhasználói felülettel és a Gaim azonnali üzenetküldő klienssel. Az Evolution támogatja a kulcsfontosságú adatcsere és kommunikációs szabványokat, például az IMAP, POP, SMTP, LDAP és iCalendar szabványokat és a vFolder mappák, kapcsolódó e-mail üzenetek együttes megtekintése, a soron belüli szövegszerkesztés valamint a Palm és PocketPC kézi eszközökkel történő szinkronizálás szolgáltatásokat.

A Microsoft Exchange alkalmazás támogatása mellett az Evolution 2.0 integrált támogatást nyújt az újonnan elérhető Novell GroupWise 6.5 for Linux alkalmazáshoz, ezáltal képessé téve a felhasználókat az Evolution használatára a GroupWise levél, naptárak, kapcsolatok és globális címtárak elérése területén. Az Evolution 2.0 egyéb új szolgáltatásai az IMAP fiókok kapcsolat nélküli használatának jobb támogatása, a naptárfejlesztések és a továbbfejlesztett kapcsolatkezelés. Ezek a fejlesztések kiegészítik a jelenlegi Evolution képességeket, többek között a Novell SUSE Linux Openexchange Server Connector csatlakozót.

A Novell Evolution 2.0 a harmadik negyedévben a Novell Linux felhasználói felület részeként lesz elérhető.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom