Connect with us

technokrata

Minor: több mint 30%-os árbevétel-növekedés

Laptop

Minor: több mint 30%-os árbevétel-növekedés

Több mint 30 százalékkal nőtt a Minor Rendszerház Rt. árbevétele 2003-ban az előző évhez képest.

A Minor Rendszerház Rt. bejelentette 2003. évi pénzügyi eredményeit. Ezek szerint a vállalat árbevétele tavaly több mint 30%-kal emelkedett, az adózás előtti eredmény pedig közel 50%-kal nőtt. A Minor Csoport forgalma (amely magában foglalja a Minor Rendszerház Rt.-t, a Minor Holdingot, a Wattmester Kft.-t, a Smart Card Kft.-t és a Trainer Kft.-t) 2003-ban 6 milliárd forint volt, amely a tervek szerint 2004-ben 8 milliárd forintra emelkedne.

A Minor Rendszerház Rt. másfél évtizede van jelen az informatikai piacon, és mára meghatározó szerepet tölt be a hazai (és bizonyos területen a nemzetközi) informatikai életben. A cég nevéhez ez idő alatt számos kiemelkedő projekt fűződött ipari, pénzintézeti területen és kormányzati beruházásokban, illetve a kezdetektől jelentős feladatokat lát el egyéb ágazatokban, nemzetközi és hazai környezetben.

A 2003-as év néhány kiemelkedő projektje:

 • Ipari területen:
  • Vállalatirányítási rendszer (ERP) bevezetése a Budapest Airport Rt. számára. A Minor a svéd IFS rendszerét implementálta, és végezte el az ehhez kapcsolódó infrastruktúra kiépítését és Help Desk rendszer bevezetését. A projekt több százmillió forint nagyságrendű volt, s ezzel az elmúlt év legnagyobb ERP projektje.

  • Százmilliós nagyságrendű Audi – HP keretszerződésben szállított a Minor az iparvállalatnak már 2002-ben, s mivel munkájukkal meg voltak elégedve, a szerződést 2003-ban egy újabb évre meghosszabbították.
  • A Minor szintén éves keretszerződést kötött a Transelektro Holdinggal 100 milliós nagyságrendben. A projektben a Transelektro Informatikai Igazgatósága az egész vállalatcsoportra kiterjedő Help Desk rendszer bevezetésével támogatja a felhasználók kiszolgálását és az informatikai szervezet munkafolyamatait.

 • Pénzintézeti területen:
  • HP Storage rendszer kialakítása a Magyar Posta számára. A Posta, SAP rendszeréhez csatlakoztatható korszerű adattárolási megoldást keresett, és központosított közbeszerzés keretében választotta ki a Minort.

  • Magyar Fejlesztési Bank (MFB) érzékeny dokumentumok védelmi rendszerének kialakítása – több tízmilliós nagyságrendben. Az informatikai biztonságot fokozandó, egy olyan rendszerre keresett megoldást az MFB, amivel nyomon tudja követni, hogy az “érzékenynek” minősített (titkos) dokumentumok kikerüljenek az intézményből, ellenőrzés, jóváhagyás nélkül. Az intézet közbeszerzési tenderen választotta ki a Minort.
  • A Postabank Rt. szerver és storage migrációja. A bank back office rendszereit vezérlő szerver és storage rendszer konszolidációja HP platformon. A Minor pályázat útján nyerte el a projektet.

A Minor stratégiai fontosságúnak tartja a HP-val kialakított szakmai és üzleti kapcsolatot, amely közel 10 évre nyúlik vissza.

A cég olyan nemzetközi színvonalon képzett szakembereket alkalmaz, akik az információtechnológia területén nagy tapasztalatokkal rendelkeznek, és képesek biztosítani a teljes körű integrált információtechnológiai rendszerekkel kapcsolatos valamennyi szolgáltatást. Ezért a Minor Rendszerház Rt., a HP Magyarország legfontosabb partnerei közé került és a múlt év eredményeinek értékelésekor a Minor, a 2003-as év legnagyobb értékesítési volument elért vállalkozása lett. Teljes forgalmukból 2,5 milliárd származott HP eszközök eladásából.

„Az informatikai piac nehézségei ellenére, úgy gondolom, a Minor kiemelkedően teljesített az elmúlt évben. A több mint 30 százalékos növekedés a Rendszerház szintjén megfelelt az elvárásoknak és bízunk benne, hogy idén is hasonló nagyságú növekedést érünk el. A pénzügyi területen elért sikerek mellett mindenképpen fontosnak tartom az ügyfelektől és a partnerektől kapott, szolgáltatásaink színvonalát méltató elismeréseket, így kiemelkedő számomra pl. a HP szakmai értékelése a közös projektjeinket illetően.” – mondta Takács Imre, a Minor Rendszerház Rt. vezérigazgatója.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle