Connect with us

technokrata

Ferrari külcsínbe bújtatott, AMD-s noteszgép

Laptop

Ferrari külcsínbe bújtatott, AMD-s noteszgép

Az Acer – mint az olasz autóversenyző csapat egyik hivatalos támogatója – már több Ferrari stílusú noteszgépet dobott a piacra, s nemrég napvilágot látott a legújabb változat is.

Az Acer már jó ideje a neves autógyártó cég egyik támogatója, s ennek következtében jogosult olyan noteszgépek készítésére, amelyek a közismert márka stílusjegyeit hordozzák magukon. Korábban írtunk már a Ferrari 3000 fantázianévre hallgató hordozható számítógépről, ennek a legújabb változata (Ferrari 3200) a napokban vált megvehetővé az Amerikai Egyesült Államokban. A készülék nemcsak a piros színe miatt üt el a konvencionális noteszgép designtól, az egere is ˝ferraris˝ stílust sugároz – kialakítása és felszereltsége egyértelműen a felsőkategóriába sorolja be az Acer legújabb modelljét.

Az AMD egyik mobilprocesszorát rejti magában az élénkpiros készülék (a típus egyébként megrendelhető hagyományos színvilággal is). Szemben a korábbi változattal (mely még Athlon XP-M 2500+-ra alapult) ebben a modellben már az Advanced Micro Devices által nemrég piacra dobott, alacsony energiaigényű Athlon 64 2800+ biztosítja a kellő számítási teljesítményt, amihez az exkluzív modell legalább 512 MB-nyi DDR333-as SDRAM-ot biztosít (az operatív tár kapacitása egyébként egészen 2 GB-ig bővíthető).

Kijelzőjének mérete 15 col, melynek révén SXGA+, azaz 1400×1050 pixeles felbontás megjelenítésére képes. A panelt egy Ati grafikus vezérlő teszi használhatóvá: a Mobility Radeon család 9700-as típusa ˝hajtja meg˝ az LCD-t. A videokártya saját 128 MB-nyi memória felett rendelkezik, s támogatja a 8X AGP-t is. ATA 100-as merevlemezének kapacitása 80 GB, s felszerelték egy optikai meghajtóval is. Ez utóbbi a DVD-k olvasására és írására egyaránt használható többformátumú drive.

Négy darab 2.0-s USB porttal is ellátták az notebookot, melyből az egyiket természetesen a Ferrari egérnek szánják: a kicsiny, piros-ezüst színű beviteli eszköz az autógyár emblémáját hordozza a hátán. Felszerelték egy 4-in-1 kártyaleolvasóval (MultiMediaCard, Secure Digital, SmartMedia kártyák és Memory Stick kezelésére képes) is, illetve megtalálható benne egy integrált (56 Kbps-os) modem és egy gigabites Ethernet csatoló is. A vezetékmentes kapcsolatot a közeli eszközökkel a Bluetooth, a hálózattal pedig az IEEE 802.11g modul biztosítja.

A Windows XP Professional változatát előretelepített formában tartalmazó Ferrari 3000-es akkumulátora körülbelül 3 óráig tudja üzemképes állapotban tartani a notebookot, folyamatos használat mellett. A közel 3 kilogrammos tömeggel bíró Acer noteszgép ára az Egyesült Államokban 2000 dollár környékén alakul, tehát kicsivel drágább, mint a korábbi modell, de annál jóval nagyobb teljesítményre is képesSzólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp