Connect with us

technokrata

Informatikai labor a zentai gimnáziumnak

Laptop

Informatikai labor a zentai gimnáziumnak

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter 2004. május 23-án Zentán átadta a Zentai Természettudományi-matematikai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium informatikai laborját.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) kiemelten kezeli a határon túli, így a vajdasági magyarok információs társadalmának fejlesztését. A tárca a szakmai segítségnyújtás mellett pénzügyi eszközökkel támogatja a határon túli magyarság információs társadalomba való bekapcsolódását. Így például az IHM 2003. évi támogatásából készült el a Zentai Természettudományi-matematikai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium most átadott számítástechnikai laborja, és ugyancsak a minisztérium támogatásával valósul meg a szabadkai Kosztolányi Dezső Gimnázium informatikai laborja is, melynek megnyitójára 2004. szeptemberében kerül sor.

Az avató ünnepség előtt Kovács Kálmán rövid informális megbeszélést folytatott Királyhalmán Kasza Józseffel, a Vajdasági Magyarok Szövetségének (VMSZ) elnökével. Ezt követően Zentán Józsa Lászlóval, a vajdasági Magyar Nemzeti Tanács (MNT) elnökével tárgyalt a tárca és a határon túli magyarság informatikai együttműködésének lehetőségeiről. A találkozón részt vettek a zentai önkormányzat vezetői, Dr. Korhecz Tamás tartományi közigazgatási, jogalkotási és kisebbségügyi titkár, Bunyik Zoltán, tartományi oktatási és művelődési titkár, a VMSZ alelnöke valamint Bálint-Pataki József, a Határon Túli Magyarok Hivatalának elnöke.

A megbeszélésen Kovács Kálmán hangsúlyozta, hogy az IHM az elkövetkező időszakban még nagyobb figyelmet kíván fordítani az EU-hoz most nem csatlakozott államokban élő, így a vajdasági magyarságra, elősegítve ezzel az európai integrációra való felkészülésüket. Fontosnak tartja az oktatás-kutatás támogatását, továbbá, hogy a most kiépítendő eMagyarország pontokhoz hasonló közösségi hozzáférési helyek létesüljenek a Vajdaságban is, elősegítve ezáltal, hogy az Internet mindenki számára elérhető legyen.

Józsa László nagyra értékelte az információs társadalom kiépítésében a Magyar Kormány által a vajdasági magyar közösségnek nyújtott szakmai és pénzügyi támogatást és örömmel üdvözölte, hogy a tartalmas együttműködés tovább folytatódik az IHM és az MNT között.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle