Connect with us

technokrata

Az Oki jó szelet fogott a vitorlájába

Laptop

Az Oki jó szelet fogott a vitorlájába

A cím a szó szoros és átvitt értelmében is megállja a helyét, ugyanis az Oki által támogatott hétvégi vitorláshajó versenyen ideális szélviszonyok örvendeztették meg a versenyzőket, illetve tény, hogy az Oki mostanság a nyomtatópiac egyik legdinamikusabban fejlődő résztvevője.

Az Oki European Challenge 2005 nevezetű nemzetközi vitorlásverseny jövő nyáron kerül megrendezésre, az Európát körülölelő tengereken. Mivel Magyarországnak nincs saját tengerpartja, viszont hazánk Oki részlege is ki szeretné venni a részét eme nemes sportágból, az elmúlt hétvégén a ˝magyar tengeren” megrendezték az első Oki Nagydíjat, melyet az elkövetkezendő években várhatóan újabb Oki hajós versenyek követnek majd. A rendezvénynek a csopaki Kereked vitorlásklub adott helyet, ahol nem csak a sportág jeles képviselőivel ismerkedhettek meg a sajtó képviselői, hanem jelen voltak az Oki munkatársai és természetesen vadonatúj nyomtatói is. A rendkívül jó hangulatú sporteseményen mi, azaz hajós tapasztalatokkal nem rendelkező laikusok is megismerkedhettünk a vízi élet rejtelmeivel, szombat este pedig egy hangulatos Moló party keretein belül a szponzor által biztosított nyomtatókat is alaposan szemügyre vehettük.


A trapéz alakú pályán szombaton tartott két futamban készült profi fotókat este már javában nyomtatták a hajósok, akik a színes nyomatokból sok esetben nem is egy példányt vittek haza otthonaikba. A rendezvény kiváló alkalmat biztosított arra, hogy megismerkedhessünk a legújabb színes Oki nyomtatók által biztosított sebességgel és minőséggel. A nyomtatásra szánt digitális fényképek néhány másodpercen belül papírra kerültek, és bár nem fotónyomtatásról van szó, minőségük révén kiválóan alkalmasak arra, hogy feltűzzük őket a falra, vagy hogy bekerüljenek a fotóalbumokba. A sebességen és a minőségen kívül a költséghatékonyság is fontos kritérium az Okinál, ami többek közt abban nyilvánul meg, hogy a színes nyomtatók esetében minden egyes szín külön tonert kapott, vagyis az egyenként történő cserének nincs semmi akadálya.


Érdi-Krausz Gábor, az Oki Systems (Magyarország) Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az európai piacokon kifejezetten a nyomtatókra és fax berendezésekre fókuszáló vállalat nagyon komoly tervekkel rendelkezik a hazai piacot illetően. Elmondása szerint a jövő egyértelműen a színes nyomtatásé, mely ugyan némileg drágább, mint a hagyományos fekete-fehér nyomtatás, hosszú távon mind otthoni, mind pedig irodai környezetekben jobb befektetésnek bizonyul. Ezzel együtt az Oki természetesen a különböző mono termékcsaládokat sem kívánja elhanyagolni, melyek egyébként továbbra is a cég fő bevételi forrásait jelentik. Érdi-Krausz utalt arra, hogy az Oki a tengerentúlon komoly érdekeltségekkel rendelkezik a telekommunikációs és chipgyártási szektorban is, azonban a vállalat egyelőre nem tervezi, hogy behozza ezen termékeit, illetve szolgáltatásait az európai piacokra.

A rendezvényen tartott tombolasorsoláson egy szerencsés hajós Oki nyomtatót nyert, később pedig hasonló nyereményben részesült a verseny nyertese is.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp