Connect with us

technokrata

Az alkalmazásindítás-gyorsító kikapcsolása [XP]

Laptop

Az alkalmazásindítás-gyorsító kikapcsolása [XP]

Az alkalmazások indításához használt előreolvasó gyorsító (prefetcher) memóriatakarékosság céljából kikapcsolható, és ekkor csak a ténylegesen elindított programok foglalják a memóriát…

Az alapértelmezés szerinti működésnek erre a kívánt állapotra való átállításához a következő műveletek megadott sorrendben való, pontos végrehajtására van szükség, tudomásul véve az esetleges kockázatokra való figyelmeztetést.

műveleti lépések

0. Indítsuk el a Registry Editort (Start » Run/Futtatás » REGEDIT.EXE).

1. Nyissuk meg a HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/Session Manager/Memory Management/PrefetchParameters nevű kulcsot.

2. Változtassuk meg a EnablePrefetcher nevű, dword típusú bejegyzést, értékként 2-t (a bootolásgyorsító aktív) vagy 0-t (minden gyorsító inaktív) megadva.

figyelmeztetés

A Windows Registry (gondatlan) szerkesztése az operációs rendszer és/vagy a rajta futó alkalmazások hibás működéséhez, illetve lefagyásához vezethet, és akár adatvesztést is okozhat.

A közölt megoldásokat Szerkesztőségünk a tőle elvárható legnagyobb gondossággal kezeli, de Kiadónk azok tartalmáért nem tud felelősséget vállalni.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp