Connect with us

technokrata

Oracle világrekord Linuxon

Laptop

Oracle világrekord Linuxon

Az Oracle Database 10g megelőzte a Microsoft SQL Server 2000-t egy összehasonlító tesztben, és világrekordot állított fel a nem fürtözött Linux rendszereken.

A Progressive Strategies cég, amely termék-összehasonlító teszteket és piaci elemzéseket készít, egy külön vizsgálat keretében értékelte az Oracle Database 10g és a Microsoft SQL Server 2000 felügyeletével járó munkaterhelést. Az alapos vizsgálatsorozatot követően megállapította, hogy azoknál a vállalatoknál, amelyek az Oracle Database 10g-t használják a Microsoft SQL Server 2000 helyett, 30 százalékkal csökken a tipikus adatbázis-adminisztrációs feladatok időigénye, 20 százalékkal csökken az ugyanezen feladatok elvégzéséhez szükséges lépések száma – vagyis ennyivel egyszerűsödik elvégzésük –, valamint az adatbázis-adminisztrátorok hatékonyabb munkájának köszönhető a megtakarítás adminisztrátoronként akár az évi 32.600 amerikai dollárt is elérheti.

Az Oracle Database 10g sokoldalú automatikus felügyeleti lehetőségeinek köszönhetően számos összetett manuális feladat automatizálható, például a teljesítménydiagnosztikák készítése, az alkalmazások hangolása és a memóriakezelés optimalizálása. Az Oracle Database 10g mellett szóló különbségek a Microsoft SQL Server 2000-hez képest elsősorban a teljesítménydiagnosztika, a teljesítményhangolás, valamint a biztonsági mentések készítése és a visszaállítás terén jelentkeztek. A teljesítménydiagnosztika és a hangolási tesztek során az értékelést végzők 76 százalékkal kevesebb időt és 38 százalékkal kevesebb feladatlépést mértek a Microsoft SQL Server 2000-hez képest. A biztonsági mentések készítése és a visszaállítás terén – ami ma a vállalatoknál kritikus fontosságú terület – az Oracle Database 10g 50 százalékkal kevesebb időt és 56 százalékkal kevesebb feladatlépést igényelt a jellemző feladatok elvégzéséhez.

Az adatbáziskezelő emellett a nem fürtözött Linux rendszereken is újra bizonyított. A NEC Express5800/1320Xd szerveren, 32 Intel Itanium 2 processzorral (1,5 GHz, 6 MB L3 gyorsítótár), Novell SUSE LINUX Enterprise Server 9 operációs rendszeren 609 467 tpmC (tranzakció/perc) eredményt ért el 6,78 USD/tpmC ár-teljesítmény arány mellett. Ez ma a legjobb 32 processzoros TPC-C eredmény Intel processzorokon. A TPC-C benchmark a Transaction Processing Performance Council (TPC) által kidolgozott OLTP (online tranzakciófeldolgozási) sebességpróba, amely szigorú, egységes követelményeket támaszt a teljesítmény és ár–teljesítmény arány kiszámításához. Ezeket a következő mutatókkal méri: tranzakció/perc (tpmC) és USD/tpmC.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp