Connect with us

Hirdetés

technokrata

Oracle világrekord Linuxon

Laptop

Oracle világrekord Linuxon

Az Oracle Database 10g megelőzte a Microsoft SQL Server 2000-t egy összehasonlító tesztben, és világrekordot állított fel a nem fürtözött Linux rendszereken.

A Progressive Strategies cég, amely termék-összehasonlító teszteket és piaci elemzéseket készít, egy külön vizsgálat keretében értékelte az Oracle Database 10g és a Microsoft SQL Server 2000 felügyeletével járó munkaterhelést. Az alapos vizsgálatsorozatot követően megállapította, hogy azoknál a vállalatoknál, amelyek az Oracle Database 10g-t használják a Microsoft SQL Server 2000 helyett, 30 százalékkal csökken a tipikus adatbázis-adminisztrációs feladatok időigénye, 20 százalékkal csökken az ugyanezen feladatok elvégzéséhez szükséges lépések száma – vagyis ennyivel egyszerűsödik elvégzésük –, valamint az adatbázis-adminisztrátorok hatékonyabb munkájának köszönhető a megtakarítás adminisztrátoronként akár az évi 32.600 amerikai dollárt is elérheti.

Az Oracle Database 10g sokoldalú automatikus felügyeleti lehetőségeinek köszönhetően számos összetett manuális feladat automatizálható, például a teljesítménydiagnosztikák készítése, az alkalmazások hangolása és a memóriakezelés optimalizálása. Az Oracle Database 10g mellett szóló különbségek a Microsoft SQL Server 2000-hez képest elsősorban a teljesítménydiagnosztika, a teljesítményhangolás, valamint a biztonsági mentések készítése és a visszaállítás terén jelentkeztek. A teljesítménydiagnosztika és a hangolási tesztek során az értékelést végzők 76 százalékkal kevesebb időt és 38 százalékkal kevesebb feladatlépést mértek a Microsoft SQL Server 2000-hez képest. A biztonsági mentések készítése és a visszaállítás terén – ami ma a vállalatoknál kritikus fontosságú terület – az Oracle Database 10g 50 százalékkal kevesebb időt és 56 százalékkal kevesebb feladatlépést igényelt a jellemző feladatok elvégzéséhez.

Az adatbáziskezelő emellett a nem fürtözött Linux rendszereken is újra bizonyított. A NEC Express5800/1320Xd szerveren, 32 Intel Itanium 2 processzorral (1,5 GHz, 6 MB L3 gyorsítótár), Novell SUSE LINUX Enterprise Server 9 operációs rendszeren 609 467 tpmC (tranzakció/perc) eredményt ért el 6,78 USD/tpmC ár-teljesítmény arány mellett. Ez ma a legjobb 32 processzoros TPC-C eredmény Intel processzorokon. A TPC-C benchmark a Transaction Processing Performance Council (TPC) által kidolgozott OLTP (online tranzakciófeldolgozási) sebességpróba, amely szigorú, egységes követelményeket támaszt a teljesítmény és ár–teljesítmény arány kiszámításához. Ezeket a következő mutatókkal méri: tranzakció/perc (tpmC) és USD/tpmC.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés