Connect with us

technokrata

Ramiris: az ATI hálózati termékek disztribútora

Laptop

Ramiris: az ATI hálózati termékek disztribútora

A Ramiris Rubin Rt. disztribútori szerződést kötött az Allied Telesyn (ATI) számítógépes hálózati termékeket gyártó és forgalmazó céggel, mely napjainkban a világ ötödik hálózati eszköz-szállítója.

A szerte a világon jóminőségű és -teljesítményű termékeiről és eszközeiről jól ismert gyártó a közelmúltban jelentősen megújította termékskáláját, értékesítési stratégiáját, így mind a professzionális, mind a kis felhasználók részére megfelelő megoldásokat ad bármilyen, a számítógép-hálózatokkal kapcsolatos feladatra. Termékpalettája mostantól főképp a gigabit alapú eszközökre épül, amelyben egyre nagyobb részt képviselnek a switchek, routerek. A LAN-eszközök mellett erősödik a WAN, MAN-hálózatok eszközeinek kínálata, miközben csökken az egyszerű hubok szerepe. Az ATI a jövőben tehát LAN-orientált hálózatieszköz-gyártó és -forgalmazóból LAN-, WAN- és MAN-megoldásszállítóvá lép elő, a termékstruktúrában pedig a switchek, a médiakonverterek és a hálózati kártyák súlya növekszik.

A struktúraváltás másik fő eleme, hogy a cég a tengerentúli piac meghódítása után mostantól az európai, ezen belül a kelet-európai piacra koncentrál, új irodákat és képviseleteket létesít, új disztribútorokkal veszi fel a kapcsolatot. A siker egyik kulcsának tartják, hogy nem csak partnereiket (Kelet-Európa tizennyolc országában jelen lévő ATI összesen ötven partnercéggel áll kapcsolatban), de azok felhasználóit is oktatják, képzik, és egyre több, hálózatalkalmazási megoldásokról szóló tanfolyamot hirdetnek meg. Az ATI kelet-európai stratégiájában idén Magyarország kiemelt szerepet kap.

A Ramiris Rubin Rt. Magyarország első 5 számítástechnikai disztribútor cégének egyike. Az 1996-ban alakult cégcsoport mára közel 40 külföldi gyártóval és számos hazai képviselettel alakított ki közvetlen kapcsolatot; mára közel 2000 számítástechnikai cég, viszonteladó alkotja a Ramiris partnerbázisát. A disztribútorcég tavalyi nettó forgalma meghaladta a 11 milliárd forintot, piaci részesedése egyes termékcsoportokban meghaladta a 25%-ot.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle