Connect with us

technokrata

Továbbra is kedvelt az ingyenesen letölthető 3D-s játék

Laptop

Továbbra is kedvelt az ingyenesen letölthető 3D-s játék

Töretlen népszerűségnek örvend az Amerikai Egyesült Államok hadserege által fejlesztett 3D-s, first person shooter játék.

Két éve írtunk először az USA hadseregének egy szokatlan fejlesztéséről. Azon, hogy dollár milliárdokat költenek az Egyesült Államok katonáinak újabb és újabb fegyverekkel való ellátására, senki sem csodálkozik – ám egy 3D-s játék készítése, majd ingyenes terjesztése meglepő döntésnek tűnt. A hadsereg vezetése azzal indokolta a két évvel ezelőtti piacralépést, hogy nekik is szükségük van önreklámra, s ez a lehetőség ideálisnak tűnt számukra.

Azt, hogy ez mennyire így van, mi sem bizonyítja jobban, hogy még mindig kedvelt az America´s Army nevű játék. A szoftver futtatásával átélhető egy igazi katona élete, ami egyáltalán nem értelem nélküli gyilkolásból áll: a kiképzőfeladatokban elsajátítható a pontos célzás, a csapatmunka és egyéb fontos feladatok. A népszerűség folyamatos fenntartásához nagyban hozzájárult az is, hogy a fejlesztők újabb és újabb kiegészítőket jelentettek meg az alapjátékhoz, lehetővé téve, hogy olyan különleges katonák bőrébe is bele lehessen bújni, mint például a mesterlövész vagy a desszantos.

Mindez természetesen elősegítette azt is, hogy az amerikai tinédzserek körében ismét megnövekedett a hadsereg ázsiója: mérhetően többen jelentkeznek az Egyesült Államok védelmére, mint a játék megjelenése előtt (no persze ebben azért az USA-t ért terrortámadásoknak is jelentős szerepe lehet). Chris Chamber, a projekt vezetője is alátámasztotta ezt, a nemrég tartott E3 játékshow-n vele készített interjú során. ˝Sokkal hatékonyabb és eredményesebb a seregről való információközlés ezen módja más médiákkal szemben.˝ – nyilatkozta Chamber. A játékon fellelkesült kadétok ráadásul jobb katonákká is válnak, állítja a projektvezető; a felmérések szerint a térlátást nagymértékben fejleszti az America´s Army. Chamber elmondta, hogy a szoftvert futtatók sokkal ügyesebbek társaiknál például speciális dolgokra való összpontosításban, ha kaotikus környezetbe kerülnek.

A program már több mint 3,3 millió regisztrált felhasználót tud a háta mögött, ami a legtöbb, kereskedelmi forgalomban kapható játékszoftver rajongóihoz képest sokkalta nagyobb tábort jelent. Az amerikai sereg virtuális katonáinak 25 százaléka ugyan az USA-n kívül él, ám Chambers elmondta, hogy ezt egyáltalán nem bánják. ˝Úgy hisszük, hogy a játék pozitív képet ad arról, hogyan is vívja meg Amerika a háborúit.˝ – véleményezte a játékfejlesztő csapat vezetője.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin