Connect with us

technokrata

Lindows: még mindig ketyeg a napi 100 ezer eurós büntetés?

Laptop

Lindows: még mindig ketyeg a napi 100 ezer eurós büntetés?

Redmond szerint nem kielégítő a Lindows operációs rendszerének Linspire-re való átnevezése, a cégnek is nevet kell(ene) váltania.

Egy hónapja jelentette be a Lindows, hogy operációs rendszerének, a LindowsOS-nek Linspire-re változik a neve – minderre azért volt szükség, mert a Microsoft idestova két éve jogi eljárást kezdeményezett Michael Robertson cége ellen, arra hivatkozva, hogy a Lindows márkanév megtévesztő lehet a vásárlók számára. Ugyan a Lindows ˝hazai vizeken˝, azaz az USA-ban pert nyert a bíróság előtt, de Európában többnyire ellene ítéltek – a nagy kártérítést elkerülendő döntöttek tehát a változtatás mellett.

Ismeretes, hogy egy holland bíró a Benelux államokból – Redmond nyomására – már korábban kitiltotta a Lindows-t, ezért Robertson cége bejegyeztette a www.lin—s.com URL-t. Ezen ugyan konkrétan nem volt megtalálható a márkanév, de minden arra utalt, hogy Robertson vállalata áll a háttérben. A Microsoft azonban arra kérte az európai bíróságot, hogy lépjen fel keményebben a Lindows ellen: minden egyes nap után, amikor riválisa nem blokkolja teljesen a termékeihez való hozzáférést a Benelux államokban, 100 ezer euró pénzbüntetést óhajtott látni a Microsoft Michael Robertson vállalatától.

Mivel a linuxos alapokra építkező operációs rendszer fejlesztői cégnévként továbbra is kitartanak a Lindows mellett, a Microsoft tovább folytatja ellene a pereskedést. Redmond azzal érvel az európai bíróság előtt, hogy a felhasználók, akik a webhelyhez csatlakoznak, összezavarodhatnak Robertson cégének nevével szembetalálkozván. A meghallgatás a tegnapi nap nagy részén keresztül zajlott, ítélet egyelőre nincs.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp