Connect with us

technokrata

Ultramobil notebookkal debütál a JVC

Laptop

Ultramobil notebookkal debütál a JVC

A japán gyártó az USA piacán egy, a hordozhatóságot mindenek elé helyező modellel mutatkozik be.

Az úgynevezett ultraportable kategóriába tartozó noteszgépek legfőbb tulajdonságai a kis méret és tömeg valamint az alacsony fogyasztás. Ezen feltételek kielégítése gyakran legalább annyiba kerül, mint egy nagyobb noteszgép-konfiguráció megvásárlása; nem is csoda, hogy ezeket a típusokat elsősorban a fenti funkciókra munkájuk során igényt tartó emberek veszik. Nos, a JVC pont egy ilyen hordozható számítógéppel rukkolt elő az Egyesült Államokban.

Az MP-XV841 típusjelű notebook kijelzője éppen a fenti okokból kifolyólag mindössze 8,9 col, amin 1024×600 pixeles felbontás megjelenítésére képes, 16,7 millió színárnyalat biztosítása mellett. A grafikus megjelenítésről az LCD mellett az Intel 855GME chipkészlete gondoskodik, s ebből is látható, hogy egy Centrino alapokra épülő noteszgépről van szó. Processzor gyanánt egy 1 GHz-es órajelű, ULV, azaz ultraalacsony feszültségű Pentium M lapka került bele.

Operatív tárának mérete alapkiépítettség esetén 256 MB, ez maximálisan 768 MB-ig bővíthető egy PC2700-as modullal – többre egy ilyen kategóriájú modell esetében nincs is szükség. Merevlemezének (4200 rpm) kapacitása 40 GB, optikai meghajtója pedig egy DVD-ROM vagy egy CD-RW lehet. Beépített sztereó hangszórókkal is rendelkezik. A hálózattal való kapcsolattartásért az Intel PRO/Wireless Network 2200BG (IEEE 802.11b/g) felel; ezenfelül helyt kapott még kettő darab 2.0-s USB és egy IEEE 1394-es port is a noteszgépen.

A gyártó szerint a 3 órás akkumulátortöltési időt követően az eszköz több mint 6 és fél órán keresztül működőképes, ez azonban drasztikusan, mintegy a felére csökken, ha eközben folyamatosan használni kell az optikai meghajtót is. A júniustól megvásárolható notebook ára 2400 dollár körül alakul majd.

Fizikai paraméterek

Méret: 23,5×21,4×4,3 cm
Tömeg: 1,5 kgSzólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp