Connect with us

technokrata

Május közepétől elérhető a SUSE LINUX 9.1 magyar változata

Laptop

Május közepétől elérhető a SUSE LINUX 9.1 magyar változata

A legújabb SUSE programcsomag magyar kiadása, a 9.1-es verzió az otthoni és a szakértő felhasználóknak egyaránt számos újdonságot kínál.

A 2.6-os rendszermag mellett a legújabb 3.2.4-es KDE verzió, újabb YaST modulok, zökkenőmentesebb audio- és videolejátszás, személyi jelszó és információkezelő is megtalálható a szoftverválasztékban. A SUSE LINUX 9.1 Professional magyar változatát az ULX Kft. készítette. A szoftvercsomag a megszokott gazdag választékot nyújtja, valamint magyar nyelvű, nyomtatott dokumentációt is tartalmaz.

A csomag 2 duplaoldalas DVD-t, 5 CD-t, egy Felhasználói és egy Rendszerkézikönyvet tartalmaz, összesen közel 1200 oldal tartalommal, valamint egy ingyenes, 180 napos, magyar nyelvű terméktámogatást az ULX Kft.-től, amely e-mailben és telefonon is elérhető.

Mit tud a 2.6-os kernel?

A rendszermag egyik legfontosabb újítása a multiprocesszoros számítógépek jobb kezelése: 2.6-os linuxok akár 32 processzoros szervereken is megállják a helyüket. Ezenfelül átnézték a háttértárolók kezelésével foglalkozó funkciókat is: az új változat jóval kevésbé érzékeny az úgynevezett thrasingre, azaz az írási/olvasási műveleteknek a rendszerre gyakorolt teljesítménycsökkentő hatására. Jobbá vált a volume manager, melynek révén a programok sokkal rugalmasabban végezhetik el a merevlemezre való írási és az onnan való olvasási műveleteket. a 2.6-os rendszermag megoldást nyújt a korábbi 2 terabyte-os file-rendszeri korlátra is. Meg lehet még említeni az új Advanced Linux Sound Architecture megjelenését, a gyorsabb CD- és DVD-írást illetve az ACPI (Advanced Configuration and Power Interface) új kernelben megjelenő támogatottságát is.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek