Connect with us

technokrata

Az írek szerint drága a nyílt forráskód hosszú távú használata

Laptop

Az írek szerint drága a nyílt forráskód hosszú távú használata

Írország e-minisztere száműzte a nyíltforrású termékeket minisztériumából, mert túlságosan költségesnek látja alkalmazásukat.

Mary Hanafin elmondta, hogy habár a szigetország elektronikus kormányzati kezdeményezése továbbra is nyitott a nyílt szabványokra építkező technológiákra, a jelenlegi nyíltforrású termékekre nem óhajtanak költeni, mivel becsléseik szerint ez hosszútávon túl sokba kerülne. Mindezt a miniszterasszony a tizenhatodik Ír Szoftver Szövetségi konferencián jelentette be, ahol hangsúlyozta, hogy a nyílt standardok alkalmazása továbbra is kritikus fontosságú, de a nyílt szabvány nem egyezik meg a nyíltforrású termékekkel.

Hanafin szerint Írország e-kormányzati rendszerének hosszú távú életképessége a nyílt szabványok alkalmazásában rejtőzik, ennek támogatása ugyanis kulcsfontosságú volt az alkalmazások együttműködő-képességének létrehozásában. Egy hosszú időre kinyújtott költségelemzés szerint azonban a nyíltforrású termékek nem állják meg a helyüket, indokolta döntését a miniszterasszony.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle