Connect with us

Hirdetés

technokrata

BEA Technológiai Nap – sikeres bemutatkozás

Laptop

BEA Technológiai Nap – sikeres bemutatkozás

Május 4-én, szép számú érdeklődő előtt tartotta első technológiai napját a tavaly ősszel, kiemelten a BEA hazai jelenléte erősítésére alakult Alerant Rt.

Szabó Tamás, a cég ügyvezető igazgatója, bevezető előadásában munkatársaik BEA termékekkel kapcsolatos technológiai és szakértői tudásáról, az ügyfeleknek kínált szolgáltatásaikról, hazai és külföldi referenciáikról, partnerkapcsolataikról valamint vállalkozásuk eredményeiről és terveiről beszélt.

A BEA Systems GmbH Magyarországon tartózkodó ausztriai és kelet-európai marketing igazgatója, Marian Grala előadásában elmondta, hogy az Alerant munkatársainak szakértelme, szakmai elhivatottsága volt a döntő indok, ami miatt, több éves magyarországi jelenlét után, az Alerantot választotta a BEA magyarországi disztribútorának és technológiai központjának.

Ezt követően a BEA eszközök és megoldások üzleti integrációban játszott szerepét kiemelve mutatta be a BEA Weblogic nagyvállalati platformban rejlő lehetőségeket, hangsúlyozva az alkalmazásintegrációs termékek piacán a BEA, Gartner minősítéssel is alátámasztott, első helyét. A termékek funkcionalitását, gyors megtérülést biztosító alkalmazásuk előnyeit és mikéntjét – gyakorlati példákkal is illusztrálva – Németh László technológiai igazgató és Ertner Péter, vezető technológus mutatta be.

Az Alerant Rt. partnerpolitikája és a tavaly ősztől a térségben elsőként működő hivatalos BEA oktatóközpont programjának ismertetése után Némethy Dániel, az Erste Bank Hungary Rt. informatikai igazgatója „BEA alapú megoldások egy magyar bankban” című előadásában – az architektúra előnyeit aláhúzva – mutatta be a BEA alapokon nyugvó alkalmazásintegrációjuk közelmúltban lezárult első fázisának főbb állomásait, további terveiket és a platform választásuk indokait.

Szabó Tamás kiemelt – partnerhálózat kialakítására is felhatalmazással járó – disztribútori szerződésüket a korábban is együtt végzett munkák során összeszokott, a J2EE technológiákban és BEA termékekben jártas szakértői hátterükkel, fejlesztési és termékforgalmazási tapasztalatukkal, valamint termék-független piaci jelenlét helyett, a BEA melletti elkötelezettségükkel indokolta. A tavalyi utolsó – számukra első – negyedévet 65 millió, az idei elsőt 100 millió forint árbevétellel záró cég a második negyedévre ennek másfélszeresét, év végére pedig ötszörösét kívánja elérni. Fennállásuk fél éve alatt négy hazai vállalatnál fejeztek be BEA alapokon alkalmazás integrációs projekteket, célzott piacuk a nemzetközi szinten is frekventált BEA referenciáknak számító távközlési, pénzügyi és államigazgatási szektor. Hazai együttműködő partnereik közül Szabó a HP szerepét hangsúlyozta.

Maria Grala az informatikai vezetők az informatika üzleti elvárásoknak való megfelelősége, annak követése dilemmájáról szólva elmondta, ma a BEA Weblogic Enterprise Platform az egyetlen, amelyre támaszkodó alkalmazás felépítéssel, kiterjesztéssel, integrálással és menedzseléssel az üzleti folyamatok egésze támogatható. Alkalmazása nem csupán az IT birtoklási költséget csökkenti, de az IT infrastruktúra helyett az üzleti célokra való összpontosítás lehetőségét megteremtve, az üzlet hatékonysága növelésének is eszköze.

Németh László – a J2EE alkalmazás szervert, az integrációs és portál keretrendszert ismertetve – emelte ki az egységes platform jelentőségét. A vállalati fejlesztési feladatokat könnyítő – többek között előre integrált elemként alkalmazás szervert, portált, integrációs middleware-t tartalmazó – egységes technológiai framework alkalmazásával, a vállalat működésével kapcsolatos, immár egy helyről előhívható információk révén, jelentősen csökkenthető az üzleti igényekre adható válaszadás ideje. A framework három alkotóeleme közül a teljesen szabványos J2EE szerverként, a vállalati alkalmazás platform alapelemeként funkcionáló BEA Weblogic Servert, az alkalmazások számára nyújtott magas szintű szolgáltatásai alapján Németh a korszerű alkalmazások „operációs rendszerének” nevezte. A teljes platformhoz egységes fejlesztői keretrendszerként szolgáló BEA Weblogic Workshop bemutatásakor annak a nem J2EE fejlesztők számára is megfelelő környezet voltát, a beépített és saját kontrollokat tartalmazó Java kontroll architektúrát, míg a BEA Weblogic Portal esetében az egyszerű portál építést és menedzsmentet hangsúlyozta.

A technológiai nap záróakkordjaként ismertetett Erste Bank esettanulmányban Némethy Dániel a BEA platform üzleti oldalt is meggyőző erényeit emelte ki. Mint mondta, ma nehéz a felső vezetéssel kizárólag informatikai előnyöket felmutató terméket elfogadtatni. Ezért esett választásuk egységes alkalmazásfejlesztési és üzemeltetési platformjuk, az integrációs közös réteg kialakításakor a BEA Weblogic Platformra. Elsőként a pénztár és értéktár funkciókat integrálva, az architektúrának köszönhetően egyszerűsödött a központi ellenőrzés és jóváhagyás. További terveikben – a teljes fióki frontend új architektúrában történő kialakítását követően – a központi banki szolgáltatások hasonló megvalósítása, majd még későbbi fázisban az alkalmazások közötti belső kommunikáció middleware-en való átvezetése, a B2B kommunikáció és az elektronikus kereskedelmi csatornák integrációja szerepel.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés