Connect with us

technokrata

Új Acer-disztribútor: Ramiris

Laptop

Új Acer-disztribútor: Ramiris

Az Acer Computer Magyarország – mint a világ egyik információtechnológiai vállalatának 1993-ban alapított magyar képviseleti irodája – hivatalosan bejelentette: 2004 május 1-jétől a cégnek új disztribútora van a magyar piacon: a széles körű termékpalettával rendelkező, magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtó Ramiris Rubin Rt.

Ezzel egy időben az Acer Computer Magyarország megszüntette a közvetlen disztribútori együttműködését az RCE Kft.-vel.

Az 1996-ban alakult Ramiris Rubin Rt. Magyarország egyik vezető számítástechnikai disztribútora, amely ma már közel 40 külföldi gyártóval és számos hazai képviselettel tart fenn közvetlen kapcsolatot. Jelenlegi partnerbázisát hozzávetőleg 2.000 számítástechnikai cég, illetve viszonteladó alkotja. Tavaly több mint 11 milliárd forintos nettó forgalmat könyvelhetett el, miközben piaci részesedése egyes termékcsoportokban meghaladta a 25 százalékot. A cégcsoport tagja egy önálló szervizközpont (Display Szerviz Kft.), valamint egy országos lefedettséget biztosító Internet-szolgáltató (Enternet 2001 Kft.) is.

Ami a tajvani gyártó legfrissebb eredményeit illeti: a Gartner piackutató 2004 első üzleti negyedévére vonatkozó adatai szerint a noteszgépes szektorban az Acer áll az élen a teljes nyugat-európai piacon. Piacvezető Olaszországban, Ausztriában, Spanyolországban, Németországban, Belgiumban, valamint a Cseh Köztársaságban; a második helyen áll Franciaországban, Svájcban, Görögországban, Lengyelországban, Dániában és Dél-Afrikában. Magyarországon szintén az élvonalba lépett elő a cég: immár a harmadik helyet foglalja el a noteszgépes szegmensben, 16,1 százalékos piaci részesedéssel, míg éves növekedési aránya az egy évvel ezelőtti tárgyidőszakhoz képest 117,6 százalék.

A 2003-as üzleti évben jegyzett értékesítési adatok alapján a cég az LCD-monitorok piacán szintén előkelő helyezést ért el. A PC-értékesítési eredmények is sokat javultak ezen időszakban.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp