Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bemutatkozik a Tigris, a következő Mac OS X

Laptop

Bemutatkozik a Tigris, a következő Mac OS X

Az Apple következő operációs rendszere, a Tigris névre hallgató OS először egy júniusi fejlesztői konferencián mutatkozik be.

Az Apple-nél az első Mac OS X megjelenése óta különböző ragadozó macska neveken illetik a nagyobb újításokat tartalmazó változatokat (Puma, Jaguár, Párduc). Hamarosan emellé csatlakozik be a Tigris (azaz a ˝Tiger˝), melynek első, szélesebb körű bemutatójára június 28-án kerül majd sor. Steve Jobs tervei szerint ekkor kerül majd megrendezésre San Francisco-ban az Apple Worldwide Developer konferenciája, ahol a Mac OS X-re fejlesztők megismerkedhetnek az új operációs rendszerrel. Magáról a szoftverről részletek egyelőre nem ismertek.

Ismeretes, hogy az előző változat, a Párduc tavaly ilyenkor mutatkozott be, s kevesebb mint fél év múlva, októberben már kereskedelmi forgalomban is kapható volt. Amennyiben hasonló forgatókönyv valósul meg a Tigris kapcsán is, akkor öt év alatt ez lesz a Mac OS X ötödik változata. Összehasonlítva a fő konkurenssel, a Microsofttal, illetve annak Windows XP-jével (melyből ennyi idő alatt csak egy változat jelent meg – illetve a nyár végi, SP2-vel felvértezett verzióval együtt is mindössze kettő), mindenképpen szép teljesítmény ez az Apple fejlesztőitől (még ha nem is az alapoktól kezdték egy-egy OS megalkotását).

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés