Connect with us

technokrata

Bemutatkozik a Tigris, a következő Mac OS X

Laptop

Bemutatkozik a Tigris, a következő Mac OS X

Az Apple következő operációs rendszere, a Tigris névre hallgató OS először egy júniusi fejlesztői konferencián mutatkozik be.

Az Apple-nél az első Mac OS X megjelenése óta különböző ragadozó macska neveken illetik a nagyobb újításokat tartalmazó változatokat (Puma, Jaguár, Párduc). Hamarosan emellé csatlakozik be a Tigris (azaz a ˝Tiger˝), melynek első, szélesebb körű bemutatójára június 28-án kerül majd sor. Steve Jobs tervei szerint ekkor kerül majd megrendezésre San Francisco-ban az Apple Worldwide Developer konferenciája, ahol a Mac OS X-re fejlesztők megismerkedhetnek az új operációs rendszerrel. Magáról a szoftverről részletek egyelőre nem ismertek.

Ismeretes, hogy az előző változat, a Párduc tavaly ilyenkor mutatkozott be, s kevesebb mint fél év múlva, októberben már kereskedelmi forgalomban is kapható volt. Amennyiben hasonló forgatókönyv valósul meg a Tigris kapcsán is, akkor öt év alatt ez lesz a Mac OS X ötödik változata. Összehasonlítva a fő konkurenssel, a Microsofttal, illetve annak Windows XP-jével (melyből ennyi idő alatt csak egy változat jelent meg – illetve a nyár végi, SP2-vel felvértezett verzióval együtt is mindössze kettő), mindenképpen szép teljesítmény ez az Apple fejlesztőitől (még ha nem is az alapoktól kezdték egy-egy OS megalkotását).

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle