Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hetényi Pétert kitüntette a német államfő

Laptop

Hetényi Pétert kitüntette a német államfő

Díjat kaptak a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara egykori és jelenlegi elnökei.

Johannes Rau, a Németországi Szövetségi Köztársaság elnöke budapesti, április 20-22. közötti látogatása alkalmával német állami kitüntetést adományozott Hetényi Péternek, a Siemens Rt. elnök-vezérigazgatójának.

Hetényi Péter 1994 óta vezeti a Siemens Rt.-t, a Siemens magyarországi regionális vállalatát, és a Siemens magyarországi szóvivőjeként képviseli a Siemens AG-t és a hazai Siemens-vállalatcsoportot is. 1999-2003 között két cikluson keresztül töltötte be a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöki pozícióját.

A Németországi Szövetségi Köztársaság Érdemrendjének Első Osztályú Érdemkeresztjével (Das Verdienstkreuz 1. Klasse des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland) a német-magyar kétoldalú gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok fejlesztése terén kifejtett sok éves eredményes tevékenységét ismerték el.

Straub Elek, a Matáv elnök-vezérigazgatója is hasonló elismerésben részesült: a német szövetségi elnök budapesti látogatása alkalmából megkapta a “Németországi Szövetségi Köztársaság Érdemrendjének I. osztályú Érdemkeresztje” kitüntetést a német-magyar kapcsolatok erősítésében kifejtett tevékenységéért.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés