Connect with us

technokrata

Hetényi Pétert kitüntette a német államfő

Laptop

Hetényi Pétert kitüntette a német államfő

Díjat kaptak a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara egykori és jelenlegi elnökei.

Johannes Rau, a Németországi Szövetségi Köztársaság elnöke budapesti, április 20-22. közötti látogatása alkalmával német állami kitüntetést adományozott Hetényi Péternek, a Siemens Rt. elnök-vezérigazgatójának.

Hetényi Péter 1994 óta vezeti a Siemens Rt.-t, a Siemens magyarországi regionális vállalatát, és a Siemens magyarországi szóvivőjeként képviseli a Siemens AG-t és a hazai Siemens-vállalatcsoportot is. 1999-2003 között két cikluson keresztül töltötte be a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöki pozícióját.

A Németországi Szövetségi Köztársaság Érdemrendjének Első Osztályú Érdemkeresztjével (Das Verdienstkreuz 1. Klasse des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland) a német-magyar kétoldalú gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok fejlesztése terén kifejtett sok éves eredményes tevékenységét ismerték el.

Straub Elek, a Matáv elnök-vezérigazgatója is hasonló elismerésben részesült: a német szövetségi elnök budapesti látogatása alkalmából megkapta a “Németországi Szövetségi Köztársaság Érdemrendjének I. osztályú Érdemkeresztje” kitüntetést a német-magyar kapcsolatok erősítésében kifejtett tevékenységéért.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp