Connect with us

Hirdetés

technokrata

Canon EOS 30V Date és EOS 33V: villámgyors automatikus élességállítás

Laptop

Canon EOS 30V Date és EOS 33V: villámgyors automatikus élességállítás

A Canon bemutatta az EOS 30V Date és az EOS 33V filmes tükörreflexes fényképezőgépeket.


A készülékek kategóriájuk leggyorsabb automatikus élességállítási (AF), prediktív élességállítási és legnagyobb sorozatfelvétel-készítési sebességgel rendelkező modelljei. Akár az objektívtől 8 méteres távolságon belül, mintegy 50 kilométeres óránkénti sebességgel mozgó témát is könnyedén követnek, másodpercenként 4 képkockát készíthetnek -, ami a rivális gyártók gépeinél lényegesen gyorsabb működést jelent. Az EOS 30V Date modell szemellenőrzéses, 7 pont kiterjedésű AF területen állít élességet, mely követi a felhasználó szemmozgását. Mindkét fényképezőgép vázként, illetve a szabványos készlettel vásárolható meg, amely tartalmaz egy Canon EF28-105mm f/4-5,6 objektívet is.

A megfelelően masszív fémváz ultramatt bevonatot kapott, így illik a komoly megjelenésű, „kinézetű” titulált fényképezőgépek csoportjába, melyek általában az igényes fotósokat vonzzák. Mindkét fényképezőgép egy új funkcióval, az E-TTL II vaku rendszerrel büszkélkedhet. A jól látható OLC-kijelzőn a beállításokat még gyenge fényviszonyok között is könnyen lehet ellenőrizni.

˝Az új EOS 30V Date és EOS 33V fényképezőgépek tökéletes példái a Canon SLR fényképezés iránti elkötelezettségének˝ – mondja Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe igazgatója. ˝A film továbbra is számos izgalmas munka alapját képezi a fotózásban, és a filmfényképészek is megérdemlik a legjobb és legújabb technológiát˝.

Az új E-TTL II vaku fénymérés
A Canon EX-Speedlite vakukkal használható EOS 30V Date és EOS 33V fényképezőgépek a legújabb E-TTL II fénymérési rendszerrel rendelkeznek. Az E-TTL II a tárgytávolság információkat az elővillantás során, 35 zónás fénymérő szenzor használatával kapott adatokhoz rendeli, így minimálisra csökkenti az expozíciós hibákat. Az erősen tükröződő területeket a vaku nem veszi figyelembe, ezzel kiküszöbölhetőek a téma visszatükröződései által okozott hibák. Az új rendszer a kompozíció módosításakor lehetővé teszi az előzetes élességállítást, így elkerülhető, hogy az élességállítási ponton kívül elhelyezkedő téma alul- vagy túlexponált legyen. Az új expozíciós algoritmus a fehér témákat is megfelelően képes megvilágítani, ezáltal a például esküvői ruháról vagy porcelánról készült képek színei még természetesebbek lesznek.

Élességállítás és fénymérés
A 7 pontos AF funkció (5 vízszintes élességállítási pont és 1-1 pont a központi pont felett és alatt) biztosítja a gyors élességállítást akkor is, ha a téma nincs a középpontban. Az EOS 30V Date fényképezőgép szemmozgás követő funkciója lehetővé teszi, hogy a felhasználó az élességállítási kereten kívül eső tárgyakat előzetes élességállítás nélkül élesre állítsa azáltal, hogy egyszerűen csak követi a tárgyat a szemével. A 35 zónás kiértékelő fénymérés kétszer annyi fénymérési zónát használ, mint más gyártók készülékei, adatokat nyerve az egész képmezőből, így egységesen pontos megvilágítást tesz lehetővé. A kiértékelő algoritmus azonosítja és figyelmen kívül hagyja a különösen fényes zónákat. Mindez csökkenti a szabálytalan megvilágítások esélyét és biztosítja a kiegyensúlyozott megvilágítást, még gyenge fényviszonyok között is.

Csendes és egyszerű
A filmtovábbítás, az exponálás és a tükör működési zajszintje olyannyira lecsökkent, hogy az új EOS típusának legcsendesebb tagja lett. Emellett a stílusos kék fénnyel megvilágított OLC-kijelző még inkább vonzóvá teszi a gépet azon fotósok szemében, akiknek gyenge fényviszonyok között maximális diszkrécióval (pl. színházi előadások alatt) kell fényképezniük. A kereső elsötétedése az 1/60 másodpercesnél hosszabb záridőknél kevesebb, mint 155 ezredmásodpercre csökkent.

Rugalmasság és ellenőrzés
Az EOS 30V Date és az EOS 33V fényképezőgépeket arra tervezték, hogy a fotós a legnagyobb rugalmasság mellett maximálisan ellenőrizhesse a műveleteket. Az élességállítási módok között megtalálható a Programozott (P), a Záridő előválasztás (Av) a Manuális élességállítás (M) és az Automatikus mélységélesség (A-Dep). Az A-Dep a legtávolabbi és legközelebbi fókuszpontokat méri a képmezőben, mielőtt kiválasztaná az optimális mélységélesség beállításokat. Hat témaautomatika mód közül választhat: Portré, Tájkép, Makró, Sport és Éjszakai felvétel. A záridő tartomány 1/4000-tól 30 másodpercig terjed, csakúgy, mint a bulb beállításnál. Az EOS 30V Date használatával a dátum és/vagy idő adatokat többféle formátumban rögzítheti a negatívra.

Tartozékok és objektívek
Az opcionális tartozékok között található a BP-300 akkumulátor készlet vagy a félkemény EH-14L tok. Hasonlóan az összes EOS fényképezőgéphez, az EOS 30V Date és az EOS 33V a Canon mintegy tucatnyi EF objektívjei közül mindegyikkel kompatibilis.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés