Connect with us

Véget ért a hazánkban megtartott nemzetközi programozóverseny

Laptop

Véget ért a hazánkban megtartott nemzetközi programozóverseny

2004. május 2-án vasárnap 9 órakor véget ért a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a IV. Nemzetközi 24 órás Programozóverseny. A Magyar Villamosmérnök-hallgatók Egyesülete és a Simonyi Károly Szakkollégium szervezésében az idei versenyen 27 csapat vett részt.

Vasárnap reggel pontban 9 órakor, a 24 óra lejártával véget ért a IV. BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny. Az immár hagyománynak számító rendezvényen összesen hét országból érkezett háromfős csapatok mérték össze programozói képességeiket, kitartásukat, állóképességüket.

Idén a feladat legnagyobb részét egy terepjáró virtuális környezetben való irányítása tette ki. Az autóiparban manapság kulcsfontosságú kérdés az automatikus navigációs rendszerek fejlesztése. A csapatoknak meg kellett oldani az előre generált hegyvidéki környezetben az autónavigálást a megadott pontok között, az úttartást, és egyes különleges feladatokat. Minden csapatnak egy videót is kellett készítenie a járművük legemlékezetesebb mutatványaiból, amelyet a többi versenyző közösen értékelt a délelőtt folyamán.

A második problémát, egy zenét játszó robotkar irányítását mindössze egy csapatnak sikerült megoldania. A többi feladatot a tíztagú szakmai zsűri bírálta el. A díjakat vasárnap délután az első 15 csapat között osztották ki a rendezők, összesen 10.000 euró értékben. A nyereményeket a támogatók képviselői adták át. A legjobb videók készítői különdíjban részesültek.

Az első helyet – csakúgy, mint tavaly – a neting csapat (Blahut György, Kovács Gábor, Szabó Balázs) szerezte meg 5490 ponttal (a megszerezhető 9000-ből). A tavalyi második, a Trial Version (Tringel Mihály, Nagy Gáspár, Ugron Balázs) is megőrizte pozícióját, 4326 ponttal; harmadik a svéd Jon Far Bestamma (Kreitz Gunnar, Larsson Jon, Bennedich, Max) lett, 4229 ponttal. A legjobb tízbe öt külföldi csapat került be.

A programozóverseny szakmai támogatói

– Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME)
– Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE)
– Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT)Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom