Connect with us

technokrata

Újgenerációs Electrolux Trilobite robotporszívó

Laptop

Újgenerációs Electrolux Trilobite robotporszívó

Hamarosan kapható lesz a világ első robotporszívójának új változata: az Electrolux Trilobite 2.0.

Az új verzió rengeteg technikai innovációt tartalmaz, pl. aktív infravörös radart, mely érzékeli a lépcsőket; programozható időzítőt, valamint még intelligensebb navigációs algoritmust. Összességében az Electrolux a korábbi termék több mint 200 jellemzőjén változtatott.

Az első robotporszívó nagy érdeklődést keltett 2002. novemberi megjelenésekor. Aranylapos ultrahang radarjának köszönhetően biztonságosan kerüli ki a bútorokat és takarít az ágy alatt miközben tulajdonosa a takarításnál szórakoztatóbb tevékenységeket folytathat. A radar annyira pontos, hogy még a borospohár vékony szárát is érzékeli és kikerüli.

˝Megtartottuk a navigációs rendszer technikai alapját, mert annyira jól működött. Azonban a felhasználók szerették volna, ha a készülék érzékelné a lépcsőket és programozható lenne, ezért az új készülékben kifejlesztettük ezeket a funkciókat is˝ – nyilatkozta Rohrböck András, az Electrolux belföldi részlegének igazgatója.

Érzékeli a lépcsőt
A Trilobite 2.0 négy lefelé néző érzékelővel van felszerelve és egy aktív IR-rel elasztikus ütközőjén. Az új szenzorok felismerik a padlószint változását, így a lépcsőket is. Ha az érzékelők és a padló közötti távolság elér egy bizonyos szintet, irányt változtatva folytatja a takarítást. A szőnyegek alá rejtett mágneses csíkokra már csak akkor van szükség, ha bizonyos szobákba nem szeretnénk beengedni a porszívót.

Programozható
Úgy, ahogy videomagnónkat beprogramozhatjuk, hogy egy bizonyos napon egy bizonyos időben rögzítsen egy műsort, a robotporszívó is beprogramozható, hogy pl. minden reggel 10 órakor kiporszívózzon, miközben mi dolgozunk. Vagyis nem kell, hogy mindennap eszünkbe jusson bekapcsolni a készüléket.

Intelligensebb takarítás
Az Electrolux a készülék navigációs algoritmusát is fejlesztette. Ez azt jelenti, hogy az új Trilobite intelligensebb elődjénél, mert a takarítási időt a szobában található akadályok (pl. bútorok) száma szerint képes optimalizálni.

A porszívó továbbfejlesztett kijelzője mutatja, hogy még mennyi ideig képes takarítani az újratöltésig, töltés közben pedig mutatja, hogy mennyi idő míg feltöltődik.

Automatikus töltés
Csakúgy mint elődje, a Trilobite 2.0 is automatikusan érzékeli, ha akkumulátora lemerülőben van, majd magától visszatér töltőállomásához és automatikusan feltölti magát. Ha teljesen feltöltődött, folytatja a munkát.

A metálfényű szürkészöld Trilobite 2.0 várhatóan 2005-től lesz kapható hazánkban.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle