Connect with us

Sokoldalú intelligencia – optikai meghajtók a Samsungtól

Laptop

Sokoldalú intelligencia – optikai meghajtók a Samsungtól

A Samsung IT üzletága a közelmúltban jelentette be ambiciózus tervét, miszerint 91 %-os növekedéssel számolnak 2004-ben a tavaly elért 4,7 milliárd forint árbevétel után. Fókuszba az optikai meghajtók kerülnek.

Ebben a szegmensben 150 %-os növekedés, azaz 1 milliárd forint bevétel a cél. A Samsung optikai meghajtói (ODD – Optical Disc Drive) 2001-ben jelentek meg a hazai piacon, és 2003-ban a termékcsoport már a piac harmadik legjelentősebb szereplőjévé lépett elő. 2006-ra pedig a piacvezető pozíció megszerzését tűzte ki célul a Samsung. A fókuszba állított Combo meghajtó mellett, 2004-ben hangsúlyos lesz a DVD-olvasók és a DVD-írók értékesítése.

A Samsung Combo meghajtója
A Combo meghajtót, amely egy CD olvasó, egy CD-újraíró és DVD-olvasó kombinációja, azoknak szánja a Samsung, akik már inkább DVD eszközre vágynak, de a CD olvasási és írási feladataikat is szeretnék zökkenőmentesen ellátni. Az SM-352B Combo mindenből a legjobbat nyújtja, így valóban optimális ár-érték arányt biztosít.

CD-olvasás 52-szeres sebességgel (7800 KB/Sec), CD-írás 52-szeres, újraírás 24-szeres sebességgel (3.600KB/Sec), DVD-olvasás 16-szoros tempóval (21.600 KB/Sec) – a kombinált készüléknek egyik versenyszámban sincs oka szégyenkezésre. A hozzáférési idő DVD-nél 120, CD-nél 110 milliszekundum.
Az innovatív külső sokoldalú és intelligens belsőt takar: a készülék MPEG-kompatibilis, az írási módok közül pedig a DAO (disc-at-once), a TAO (track-at-once), a SAO (session-at-once) és a Packet Writing kétféle formátumát használja. Írható CD-nél – típustól függően – 700 és 650 MB közötti felvételi kapacitással dolgozik, újraírható korongoknál a maximális kapacitás 650 MB. Mindehhez a gép terjedelmes, 8MB-os puffermemóriát biztosít.

A Samsung Electronics kiemelkedő fejlesztése a Gyűrűs Lencseszerkezet (Annular Mask Lens Pick-up) formátum, melyet a Samsung a világon először és kizárólagos joggal vezetett be és szabadalmaztatott. A technológiát a Combo meghajtóban használják, ahol a két különböző hullámhosszúságú lézersugarat egy speciálisan kialakított optikai lencsén vezetik keresztül, s így az eszközök mindkét lemezfajtát képesek egy lencserendszerrel olvasni.

További technológiai újdonságok a Samsung optikai meghajtóknál az Automatikus Kiegyenlítő Rendszer (Automatic Ball Balancing System) – mely technológia a nagysebességű lemezforgásból vagy egyéb behatásokból fakadó rezgéseket tompítja -, az Akusztikus Zajcsökkentő Rendszer (Acoustic Noise Reduction System), és a Dinamikus Rezgés Elnyelő (Dynamic Vibration Absorber), amely tovább csökkenti a zajszintet az optikai meghajtókban.

A Samsung ODD termékvonala
A Samsung Electronics OMS (Optikai Média Megoldások) részlege kiemelkedő növekedést produkál világviszonylatban, hiszen évről-évre 100 % feletti rátával nő az értékesítés volumene. Ma már a Samsung Electronics OMS részlege piacvezető mind a CD-olvasók, mind a DVD-olvasók piacán. Az ODD piac az előrejelzések szerint az értékesített mennyiségét tekintve világviszonylatban 4 %-kal nő 2004-ben, míg értékben 3%-os csökkenés várható. A piacon várhatóan folytatódik a DVD formátum térhódítása a CD-vel, illetve az írók előretörése az olvasókkal szemben.

A DVD-írók aránya jelentős növekedést mutat az európai piacon – néhány nyugat-európai országban meghaladja a 30 %-ot. A piac 2004-ben várhatóan kétszeresére nő. A Combo szállítások pedig előreláthatóan 14%-kal nőnek.

A Samsung Electronics OMS részlege ˝Best Award˝ díjat kapott a világ 10 legnagyobb PC gyártójától. A DVD-olvasók és a Combo meghajtók minőségét a világ számos szaklapjától elnyert díj is bizonyítja. Így például – többek között – Csehországban, Lengyelországban, az USA-ban, Németországban, az Egyesült Királyságban és Oroszországban.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom