Connect with us

Hirdetés

technokrata

A továbbfejlesztett Intel Xeon MP processzor 25 százalékkal jobb teljesítményt nyújt

Laptop

A továbbfejlesztett Intel Xeon MP processzor 25 százalékkal jobb teljesítményt nyújt

Az Intel bemutatta új, több-processzoros szerverekbe szánt, továbbfejlesztett Intel Xeon MP processzorát.

A processzor teljesítménye hozzávetőlegesen 25 százalékkal javult az elődeihez képest, és az ügyfelek számára több alkalmazás kevesebb szerveren történő futtatását teszi lehetővé.

˝Az új Intel Xeon MP processzor megnövelt méretű gyorsítótára, illetve órajele jelentős teljesítménynövekedést és kiemelkedő ár/teljesítmény arányt tesz lehetővé˝ – mondta Tom Garrison, Intel EMEA régióért felelős marketing igazgatója. ˝Az új processzorok, melyek kompatibilisek az előző generációs Intel Xeon MP processzor alapú platformokkal, azonnali teljesítménynövekedést biztosítanak a felhasználók számára, illetve felgyorsítják az informatikai befektetések megtérülését˝.

Az új Intel processzor tulajdonságai: 3,0 GHz-es órajel és 4 MB harmadszintű gyorsítótár. Az Intel Xeon MP processzor megbízható alapot nyújt az olyan vállalati ügyfelek úgy mint, AIG SunAmerica, Coremetrics, MAXDATA, Mohawk Industries, Partners HealthCare System, Pilgrim’s Pride Corporation, UFJ Bank Limited, The Weather Channel, Telecom Italia, Oxford Egyetem és a Deutsch Post AG számára.

A Deutsche Post AG átültette gazdasági központjának alkalmazásait (SAP R/3) az Intel Xeon MP processzorra. ˝Az 4MB iL3 gyorsítótárral rendelkező 3GHz-es Intel Xeon MP processzor alkalmazásával a 2004-es év első havi megtérülési rátája 25 százalékkal növekedhet˝ – mondta Bernhard Kraft, a Deutsche Post IT-megoldások részlegének munkatársa. A fenti illusztris ügyfeleken túl, az Intel Xeon MP processzorra épülő rendszerek ára és teljesítménye is különösen vonzó lehet a pénzügyi szektor számára.

˝Az Intel architektúra bizonyított és megbízható platformot adott a Thomson Financial jelenlegi és hosszútávú szükségleteihez˝ – mondta Jeremy Lehman, a Thomson Financial technológiai részlegének vezető elnök-helyettese. ˝Azért döntöttünk az Intel architektúra mellett, mert kiemelkedő az ár/teljesítmény aránya, megbízható, magas rendelkezésre állást és skálázhatóságot biztosít a Thomson ONE Analytics számára, ügyfeleink számára rövidebb válaszaidőt, és a pénzügyi adatokhoz való gyorsabb hozzáférést biztosít˝.

Az olyan rendszergyártók, mint például az Unisys, – mely például a Thomson Financial által használt rendszereket is építi – várhatóan több mint 50-féle, 4-32 processzort tartalmazó Intel Xeon MP-alapú rendszert ajánlanak az idei évben. További vezető gyártók, akik az Intel Xeon MP processzorra építik rendszereiket: a Bull, a Dell, az Egenera, a Fujitsu, a Fujitsu Siemens Computers, a Gateway, a HP, a Hitachi, az IBM, a Kraftway, a Langchao, a Lenovo, az NEC, a Powerleader, a Samsung és a Toshiba, illetve egyéb regionális rendszer-építők. Az Intel Xeon MP processzor impozáns ár-teljesítmény arány mellett biztosítja a skálázhatóságot a vállalati alkalmazási rétegben, valamint a középső adatbázis-rétegben olyan feladatok elvégzésére, mint az alkalmazásszerver, vállalati erőforrás-menedzsment, ellátásilánc-kezelés, üzleti intelligencia és ügyfélkapcsolat-menedzsment.

Az Intel Xeon MP processzor kompatibilis a jelenleg létező rendszerekkel; együttműködik az Intel PRO Gigabit Ethernet-vezérlőkkel és az Intel Server RAID-vezérlővel. Az Intel nemrég szintén bemutatta a négy-utas Intel Server Compute Blade SBX44-et, mely támogatja a ma bemutatott új Intel Xeon MP processzort, illetve kibővíti az Intel moduláris ˝építőkocka˝ termékcsaládját.

A jelenleg szállított szerverek több mint 85 százaléka Intel architektúrára épül, állítják iparági elemzők. A ma bemutatott új termék kiterjeszti az Intel multi-processzorok terén elért erős pozícióját az üzletileg kritikus szerverek telepítése kapcsán, melyet általában a vállalatok adatközponti megoldásainak legfelsőbb kategóriájaként szoktak emlegetni. A négy vagy több-processzoros szerverek eladásából származó bevételek a 2003-as évben több mint 56 százalékát adták a teljes szerverpiaci bevételeknek. Ugyanezen időszak alatt a négy vagy több processzoros, Intel architektúrára épített szerverek szállítási aránya az összes szállítás 57 százalékát tették ki.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés