Connect with us

Hirdetés

technokrata

BKÁE-Siemens együttműködés az e-kormányzat területén

Laptop

BKÁE-Siemens együttműködés az e-kormányzat területén

Aláírták a két intézmény együttműködési megállapodását.

Dr. Mészáros Tamás, a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem rektora, Dr. Máté Gábor tanszékvezető főiskolai tanár, az e-Government Alapítvány alapítója és Dr. Beke-Martos Gábor, a Siemens Rt. igazgatóságának tagja, gazdasági és pénzügyi igazgató Dr. Tóth Zoltán, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára jelenlétében aláírták a két intézmény együttműködési megállapodását. Ennek célja a BKÁE-n folyó államigazgatási szakemberképzés támogatása, a korszerű elektronikus kormányzati eszközökkel és megoldásokkal kapcsolatos ismeretek oktatásának előmozdítása a Siemens által képviselt know-how és szakmai tapasztalatok felhasználásával. A megállapodás értelmében a 2003/2004. tanév második félévétől 2004 végéig terjedő időszakban a Siemens szakmai anyagok átadásával és előadások tartásával részt vesz a BKAE graduális közigazgatás-szervezési képzésének e-kormányzás irányú továbbfejlesztésében, valamint a közalkalmazottak és köztisztviselők hasonló továbbképzésében; továbbá kutatási és szervezetfejlesztési tevékenységével közreműködik a „Siemens e-Government Akadémia” és az „e-Government” szak megteremtésében.

Az Egyetem és a Siemens együttműködése nem új keletű. A Siemens, a vállalati társadalmi felelősség szellemében hosszú évek óta tudatosan támogat fontos társadalmi igényt kielégítő non-profit tevékenységeket és szervezeteket. E támogatások egyik fókuszában a felsőoktatás színvonalának emelése áll. Az egyik kedvezményezett a Közgazdaságtudományi Egyetem – amellyel a Siemens Rt. 2000-ben támogatási szerződést írt alá egy „Professor Chair” ösztöndíj létesítésére –, a másik pedig a Műszaki Egyetem – vele 1999 óta már a második ötéves ciklusra kötött támogatási szerződést. Ez utóbbi együttműködést, a műegyetemi oktatás és kutatás támogatását ismerte el az Oktatási Minisztérium a Siemens Rt.-nek 2003 végén adományozott Kármán Tódor díjjal.

A Siemens ugyanakkor, vezető technológiai vállalatként, a műszaki fejlődés meghatározó szereplője, „trendssetting” technológiák terjesztője világszerte és Magyarországon egyaránt. Hazánk jelenkori fejlődési szakaszában számos nagy jelentőségű projekt fűződik nevéhez, melyek jelentősen hozzájárulnak az ország modernizációjához, az európai országokhoz való felzárkózásához, versenyképességének növeléséhez, az életminőség javulásához.

A Siemens munkaterületei között legnagyobb az infokommunikáció. A vállalat ezen a területen is az egyik vezető hazai technológia- és megoldás-szállító, különös tekintettel az államigazgatásra. Az ország előtt álló modernizációs feladatok között kiemelkedő szerepet kap az olcsó és hatékony állam megvalósítása az e-kormányzat és e-önkormányzat eszközeinek felhasználásával. A siker feltétele a technológiai feltételek megteremtése mellett az idevágó ismeretek terjesztése és a gondolkodásmód megváltoztatása, a befogadó készség erősítése a társadalomban általában és az államigazgatás szereplőinek körében. A most megkötött megállapodás révén a Siemens ehhez kíván hozzájárulni.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés