Connect with us

technokrata

Újabb lépés az Euroweb-Elender fúzió kapcsán

Laptop

Újabb lépés az Euroweb-Elender fúzió kapcsán

A két cég egyesülésével a magyar piac legnagyobb üzleti Internet-szolgáltatója jön létre.

2004. február elején a Nasdaq internetes oldalán megjelent közleményben olvashattuk elsőként, hogy az Euroweb International szerződést írt alá az Elender Informatika Rt. 100 százalékos üzletrészének megvételéről. Az Euroweb és az Elender összeolvadásával a legnagyobb magyarországi független Internet-szolgáltató jön létre.

A korábban bejelentett tranzakció fontos lépéseként az Euroweb International és a Wallis Csoport többségi tulajdonában álló Elender Üzleti Kommunikációs Rt. részvényeseinek képviselői 2004. február 23-án aláírták az Elender Rt. 100%-ának Euroweb International felé történő értékesítéséről szóló adásvételi szerződést.

Az Egyesült Államok törvényeinek megfelelően az Euroweb International (mint Nasdaq-on jegyzett cég) várhatóan 15 napon belül benyújtja az amerikai tőzsdei hatóság felé a tranzakció dokumentumait.

Ezt követően az Euroweb menedzsmentje és az Elender jelenlegi tulajdonosai közös sajtótájékoztatón szolgálnak részletes információkkal a tranzakcióról, illetve a jövőben követendő vállalati stratégiáról. A tranzakció lezárásának egyik lényeges feltétele a Gazdasági Verseny-hivatal jóváhagyásának megszerzése.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp