Connect with us

Hirdetés

technokrata

Modern otthoni hálózati megoldások a Samsungtól

Laptop

Modern otthoni hálózati megoldások a Samsungtól

A Samsung Electronics bemutatta az új, házimozi rendszerek egyszerű kezelésére használható Anynet Interface platformot.

Az Anynet azoknak a következő generációs technológiáknak az egyike, melyekkel a Samsung a következő generációs hálózati megoldásokat alkalmazó modern otthonok irányvonalát kívánja bemutatni.

Az Anynet platform lehetővé teszi, hogy a fogyasztók előre beállítsák és automatizálják Samsung otthoni audio/video rendszerüket, így a HDTV, DVD-Combo egységeket, AV-vevő készülékeket és a műholdvevő STB egységeket, egy könnyen használható funkciómenü és egyetlen távvezérlő segítségével. Az Anynet platform segítségével a vásárló egy DVD filmet ˝progressive scan˝ képminőséggel, szélesképernyős formátumban és digitális térhangzású hangokkal a DVD lemez egyszerű beillesztésével és a ˝Play˝ nyomógomb megnyomásával nézhet meg. A csatlakozó eszközök programozva vannak a felhasználó saját beállításaira, és automatikusan konfigurálják a rendszer mindegyik elemét a kívánt felhasználói beállításokra egyetlen távvezérlő és egy egyszerű képernyőmenü segítségével. Minden A/V funkció elérhető két almenü kiválasztásával.

Manapság a legtöbb fogyasztó otthona több A/V egységgel rendelkezik, melyek mindegyike saját távvezérlővel, képernyőmenüvel és eszközbeállítási móddal rendelkezik. A Samsung új, innovatív Anynet Interface platformja felszámolja ezt a zavart és összevisszaságot, valamint azt a kényelmetlenséget, amit a több távvezérlő használata okoz. Az Anynet Interface platformmal a vásárlók minden otthoni szórakoztatóeszköz beállítását egy egyszerűen követhető nyomógomb használatával oldhatják meg.

DVD lejátszó elérése egyetlen nyomógomb megnyomásával
A távvezérlő egyetlen nyomógombjának megnyomásával és az Anynet menü ˝DVD lejátszása˝ menüpontjának választásával a házimozi-rendszerben minden egység automatikusan reagál a felhasználó utasítására. A DVD lejátszó automatikusan betölti a DVD lemezt és megkezdi a film lejátszását. A házimozi audio-rendszere bekapcsolódik és átkapcsolódik az előre kiválasztott térhangzás beállításokra. A TV kiválasztja a DVD bemeneti csatornát és a film megtekintéséhez megfelelő felbontásra vált. Mindez egyetlen ˝DVD lejátszása˝ parancs kiadására történik. A vásárlók ugyanilyen egyszerűen elérhetik HDTV, A/V-vevő vagy műholdvevő eszközüket az Anynet Interface platform segítségével.

A Samsung teljes körű intelligens otthoni megoldása – a homevita
A Samsung sokat dolgozott a teljes körű hálózattal irányított otthon létrehozásán, és egyesítette a ‘homevita Integrating Power Line Control’ (PLC) rendszert és a vezetékes/vezeték nélküli helyi számítógépes hálózati (LAN) technológiát.

A homevita az otthon egyedülálló vezérlésének lehetőségét adja a vásárló kezébe. Egy ˝Webpad˝ nevű mozgatható képernyő adja a felhasználói hozzáférést az otthoni alkalmazások széles skálájának működtetéséhez és vezérléséhez, beleértve a légkondicionálót, mosógépet, mosogatógépet, gáztűzhelyet, mikrohullámú sütőt és az internetes hűtőgépet. A hálózat kiterjed az otthon megvilágítására, a biztonsági távfelügyeletre, a parkolási rendszerekre és az automatizált biometrikus azonosító rendszerekre (ujjlenyomat- vagy arcfelismerő). A homevita a televízióban megjelenő információ vezeték nélküli Webpad készülékre történő sugárzását is lehetővé teszi. A vezeték nélküli TV-vel és a hozzákapcsolt digitális tárolóval a lakók kedvenc műsoraikat otthon bármikor és bárhol megnézhetik.

A Samsung Electronics 2003 októberében a Tower Palace épületben mutatta be a rendszert Szöul Dogok-dong városrészében (az otthoni hálózatok már korábban is léteztek kereskedelmi termékként). A homevita rendszert alkalmazták a Daegu városban található Taewang Apartment komplexumban, melynek lakói várhatóan 2004 májusában fognak beköltözni. A Samsung nemrégiben nyitotta meg a homevita Gallery bemutatótermet Szöulban, bemutatva a vállalat figyelemreméltó eredményeit ezen a hálózati területen.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés