Connect with us

Betiltották a DVD-másoló alkalmazásokat

Laptop

Betiltották a DVD-másoló alkalmazásokat

Egy bírósági döntés nyomán hét napon belül meg kell szüntetni egyes DVD-másoló alkalmazások terjesztését.

Több mint nyolc havi mérlegelés után az esettel foglalkozó San Francisco-i szövetségi bíró úgy döntött, hogy a 321 Studios által fejlesztett DVD-másoló alkalmazások jogsértőek. A pénteken kihirdetett ítéletet Susan Illston bírónő hozta meg, aki bejelentette, hogy a kis szoftverfejlesztőnek hét napja van arra, hogy leállítsa a fenti döntés által érintett termékek terjesztését. Illston szerint a szövetségi törvények illegálisnak minősítenek minden olyan termék értékesítését, mely lehetővé teszi a DVD antikalóz technológiájának kiiktatását, még akkor is, ha a fogyasztónak joga van saját használatra másolatokat készíteni filmjeiről.

Ismeretes, hogy a 321 Studios ellen, szerzői jogok megsértése miatt még tavaly májusban hét nagy filmstúdió indított peres eljárást: a Columbia Pictures, a Disney Enterprises, a Metro-Goldwyn-Mayer Studios, a Tri-Star Pictures, a Time Warner Entertainment Company, a Universal City Studios és a The Saul Zaentz Company. Ezen vállalatok mögé társult az elmúlt hetekben a Macrovision. A filmstúdiók keresete szerint a szoftverfejlesztő egyes programjai jogsértőnek minősülnek, mert megteremtik a digitális kalózkodás lehetőségét. A Macrovision azzal az indokkal szállt be a perbe, hogy a DVD-k másolása esetén a jogvédett másolásvédelem is másolásra kerülhet – illegálisan.

˝Maga a technológia ad okot a vitára. A másolásvédett anyagok fogyasztók általi legális használata nem jelent védelmet a szoftverfejlesztő számára annak szerzői jogokat való megsértésére.˝ – foglalta össze röviden Illston bírónő a már több mint egymillió példányszámban elkelt szoftver további értékesítését felfüggesztő döntésének indokát. A Hollywoodot képviselő stúdiók elégedettségüket fejezték ki a történteket illetően.

A 321 Studios természetesen tiltakozik az ítélet ellen, s azonnal benyújtott egy kérelmet, melyben azt indítványozzák, hogy a fellebbezés alatt is terjeszthetők legyenek a cég által fejlesztett DVD-másoló alkalmazások. ˝Nem adhatjuk fel. Túl fontossá vált már a felhasználó számára, még inkább fontossá kultúránk fejlődése szempontjából… Úgy véljük, hogy a végső harc a Legfelsőbb Bíróságra tartozik, esetleg kongresszusi szinten dől majd el sorsunk.˝ – mondta Robert Moore, a 321 Studios vezérigazgatója.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő