Connect with us

A világ első zoomos objektívje DO lencsetagokkal a Canontól

Laptop

A világ első zoomos objektívje DO lencsetagokkal a Canontól

A Canon bemutatta az EF70-300mm f/4.5-5.6 DO IS USM zoomos teleobjektívet.

Az új, hármas-bevonatú diffrakciós lencsetag (diffractive optical element, DO) lehetővé tette, hogy a Canon kevesebb, mint 10 cm hosszúságú 70-300 mm-es objektívet készítsen. Az objektív tartalmazza a Canon képstabilizálási (Image Stabilisation) technológiáját, amely drasztikusan csökkenti a bemozdulás esélyét, és képes a záridő három-blendés kompenzációjára is a kép elmosódottságának látható növekedése nélkül. A gyakorlatilag hangtalan Ultrasonic motor (USM) révén az objektív rendkívül gyors élességállításra képes.

Az objektív teljes körű manuális élességállításra képes, kör alakú blende diafragmával rendelkezik, a zoom rögzítési mechanizmusa pedig a legrövidebb gyújtótávolságon tesz lehetővé az objektív rögzítését. A képminőség terén az objektív összemérhető a Canon L sorozatú professzionális objektívjeivel, minden bizonnyal elnyeri a professzionális fotóriporterek valamint a hozzáértő amatőrök tetszését, akiknek nem közömbös a felszerelés súlya sem.

A DO lencsetagok
Ez az első DO objektív, amit a Canon (a fotóstársadalmat annak idején bámulatba ejtő) a díjnyertes EF 400mm f/4 DO IS USM óta bejelent: az objektív kb. 26 százalékkal rövidebb és 36 százalékkal könnyebb, mint bármely hasonló kategóriás riválisa. Az új háromrétegű DO drasztikusan csökkenti a lencserendszer hosszát és súlyát, miközben növeli mindegyik lencsetag fénytörő teljesítményét és csökkenti a lencsetagok közötti távolságot. A háromrétegű DO az objektív frontlencséjén még a kromatikus aberrációt is kijavítja, amit éppen a kompakt mérettel szoktak összefüggésbe hozni A szférikus aberráció aszférikus felülettel megvalósított korrekciójával együtt mindez olyan képminőséget, felbontást és kontrasztot eredményez, ami még a legendás L sorozatú Canon objektívek teljesítményével is felveszi a versenyt.

Zoom-rögzítés
Az EF70-300mm f/4.5-5.6 DO IS USM zoom-gyűrű rögzítési mechanizmusa révén az objektíven fixálható a legrövidebb gyújtótávolság. Ez védi az objektívet a potenciális sérüléstől, segítségével elkerülhető, hogy a lencsetagok kitolódjanak a saját súlyuk alatt, ami például abban az esetben történhet meg, amikor az objektív a vállszíjon lógó fényképezőgépen van.

Képstabilizálás
Az objektív tartalmazza a Canon híres képstabilizálási (Image Stabilisation, IS) technológiáját, amely képes a kb. 3 blendés kompenzációra is a kép elmosódottságának bármilyen látható növekedése nélkül, akár statikus, akár mozgó téma fényképezésekor. Ezáltal a kézből történő fényképezés egyre több szituációban válik lehetővé, vagyis egyre ritkábban lesz szükség állványra. A nagymértékű egyirányú elmozdulás során az IS Mode 2 automatikusan érzékeli az optika tudatos elmozdítását, és az adott irányban megállítja a korrekciót, ezzel is csökkentve a berázást. Az IS rendszer automatikusan felismeri a mozgás, illetve a rázkódás hiányát, hogy elkerülje az esetleges hibákat az állvány használata során. Az IS objektívtubus, az IS lencsetagok csoportjait rögzítő mechanizmus és a berázás-érzékelő giroszkóp mozgó részeinek továbbfejlesztése révén nőtt a képstabilizálás hatékonysága, a rendszer összesített mérete pedig csökkent.

Gyors automatikus élességállítás
A hátsó élességállító gyűrűs USM, a nagy sebességű CPU és az új AF algoritmusok kombinációja kiemelkedően gyors automatikus élességállítást eredményez. A gyűrűs Ultrasonic motoros (USM) technológia ultrahangos rezgések felhasználásával biztosítja az automatikus élességállításhoz szükséges forgatóerőt, amivel nagysebességű, precíz, kiemelkedően hatékony és gyakorlatilag hangtalan élességállítást ér el, mindamellett az objektív gyors reakcióidőkre és pontos leállásra képes. Az optika teljes körű manuális élességállítást biztosít az autofókusz rendszer befolyásolása nélkül. A legkisebb fókusztávolság a teljes zoomtartományban mindössze 1,4 m.

Digitális fotózáshoz tökéletes
Az objektív alakjának és bevonatának optimalizálása révén csökkent a becsillanás és a szellemkép-képződés esélye. Ezáltal az objektív ideális eszköz a digitális fényképezőgépezéshez, ahol a visszaverődés az objektív hátsó részéről gyakrabban fordul elő, mint filmes társaiknál. Az APS-C méretű szenzorral rendelkező fényképezőgépekkel (pl. EOS 10D) még jobban kihasználható az objektív nagyítási képessége: 35 mm-es filmes gépre vetítve a gyújtótávolság tartománya 112-480 mm-es lesz.

A megfelelő refrakciós és DO lencsetagok kombinációja a teljes zoomtartományban jelentősen csökkenti az esetleges képtorzulásokat. A többi EF objektívhez hasonlóan a blendeműködés itt is EMD (elektromágneses diafragma) megoldású, ami gyors, csendes és precíz vezérlést biztosít, és közel kör alakú blende-lamellákat foglal magába a háttér tetszetős elhomályosítása érdekében.

Együttműködés az EOS sorozattal
Az objektív működési karakterisztikáját a legújabb EOS rendszerű gépekhez igazították, hogy a maximumot hozhassák ki az objektív sebességéből. Az objektív tartozéka az LP1116 tok és az exkluzív ET-65B napellenző a nem kívánt fény árnyékolására.

Harmóniában a környezettel
A Canon hagyományos környezetvédelmi elkötelezettségének megfelelően az optika kizárólag ólommentes üveget tartalmaz.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő