Connect with us

Hirdetés

technokrata

Terv szerinti eredmény a Revolution Software-nél

Laptop

Terv szerinti eredmény a Revolution Software-nél

A kedvező forgalmi adatok nagyban köszönhetők a pályázati támogatásokból finanszírozott ügyfélprojekteknek.

A recessziós várakozások ellenére kedvező eredménnyel zárta a 2003-as évet a Revolution Software. A vállalat árbevétele elérte a 413 millió forintot, ami 23%-kal haladta meg a 2002-es forgalmat. A Revolution árbevétel-növekedésének jelentős része az előző évben indított új szolgáltatásnak köszönhető, miszerint a cég segítséget nyújt ügyfeleinek az informatikai rendszerek bevezetéséhez szükséges pályázati források előteremtésében. A szoftverfejlesztő cég előzetes értékcsökkenés nélküli üzemi eredménye (EBITDA) 55 millió forint, amely gyakorlatilag megegyezik az előző év 54 millió forintos eredményével.

A kis- és középvállalati ügyviteli szoftverek fejlesztésére szakosodott cég forgalmának emelkedésében továbbra is az integrált rendszeri szolgáltatások bevétel-növekedése játszotta a főszerepet, amely a már 2002-ben is dinamikusan bővülő területnél 2003-ban további 56%-os növekedést jelentett. Ezen belül kiemelkedő mértékben nőttek az egyedi fejlesztésekből származó bevételek, valamint jelentős forgalmat eredményeztek a 2003-ban bevezetett rendszerüzemeltetési szolgáltatások is. A licencbevételek 31%-kal emelkedtek. Ezen belül különösen az Iroda++ ügyviteli szoftver értékesítése alakult kedvezően, ahol nőtt a termékkövetésből származó bevétel is, amely azt mutatja, hogy a régi ügyfelek továbbra is a Revolution megoldásai mellett teszik le voksukat. A vállalat számára döntően a magas hozzáadott értékű szoftverek és szolgáltatások jelentik a fő bevételi forrást, a hardverértékesítés pedig továbbra is minimális szerepet játszik a teljes forgalomban (5%).

A Revolution 2004-re a 2003-as évhez hasonló mértékű növekedést, azaz 500 millió Ft-ot meghaladó árbevételt tervez, elsősorban az ügyviteli- és az ERP termékekre alapozva a fejlődést. Emellett a vállalat jelentős hangsúlyt fektet a 2003-ban beindított új tevékenységi körére, az ügyfélpályázatok támogatására, amelynek keretében ügyfeleinek segítséget nyújt informatikai beruházásaik pályázati forrásokból való finanszírozásához. Az eredményes pályázatoknak köszönhetően a vállalat árbevételének jelentős része e támogatások segítségével létrejött projektekből származott 2003-ban.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztériumhoz, illetve az Informatikai és Hírközlési Minisztériumhoz a Revolution ügyfelei összesen 15 – a Revolution tanácsadása alapján elkészített – pályázatot adtak be, amelyből 14 zárult sikeresen. A pályázatok a cég tapasztalata szerint elérték a kiírók célját, ugyanis a kedvező elbírálásban részesült vállalatok jelentős része vidéki központú szervezet. A Revolution ügyfeleinél a pályázatok segítségével megvalósított projektek jelentős része, összesen 45%-a származott pályázati forrásból. A vállalatoknál részben a Zenit SQL, részben az Iroda++ ügyviteli rendszer került bevezetésre, általában jelentős egyedi fejlesztésekkel kiegészítve.

A Revolution a megfelelő pályázati anyag összeállításában segíti ügyfeleit, valamint több esetben magára vállalja a pályázatkészítés finanszírozását is. A szoftverfejlesztő cég tapasztalata a pályázatok elbírálásával kapcsolatban az, hogy elsősorban a magyar fejlesztésű és nagyszámú bevezetéssel és referenciával rendelkező rendszerek kapnak zöld utat.

A Revolution szerint jelenleg a hazai kis- és középvállalatok a szükséges tapasztalatok és a pályázatírási szemlélet hiánya miatt önmaguktól nem tudnak megfelelő pályázatokat készíteni. Az önállóan elkészített anyagok jellemzően nem tartalmazzák a kötelezően előírt dokumentumokat, adatokat, igazolásokat és a cég működését leíró információkat, amelyek hiányában pályázatuk a fejlesztésre vonatkozó rész érdemi vizsgálata nélkül az első lépésnél kiesik. Ezért is fontos kihangsúlyozni, hogy nincs lehetőség a beadott pályázatok utólagos módosítására, tehát első körben kell olyan meggyőző, valóban működőképes rendszert bemutató anyagot készíteni, amely kedvező elbírálásban részesülhet.

Az Európai Uniós csatlakozással vélhetően egyre jobban előtérbe kerül az az egész gazdaságot érintő trend, amely szerint a verseny- és a közszféra szervezetei mindinkább pályázati pénzekből finanszírozzák fejlesztéseiket. A Revolution szerint ma már egy versenyképes cégnek nem elég jó ajánlatot adnia, hanem megfelelő finanszírozást is kell kínálnia vevőinek. Ezért segíti a Revolution is ügyfeleit a pályázatírásban, amely pályázati források az idei évben jelentős, cégenként akár 15-80 millió forintos támogatást tesznek lehetővé.

„A pályázati tanácsadás terén szerzett tapasztalataink és jó eredményeink minden hozzánk forduló vállalat számára megalapozzák a pályázat sikerét, így a kis- és középvállalatok széleskörű ügyviteli igényeit lefedő szoftvereink mellé az ezek bevezetéséhez szükséges források előteremtését is jó eséllyel tudjuk biztosítani ügyfeleinknek.” – mondta Bódog Norbert, a Revolution ügyvezető igazgatója. „Az informatikai fejlesztéseket fontolgató vállalatoknak érdemes mielőbb döntést hozni a fejlesztésekről, mivel az egyes területekre dedikált pályázati források gyorsan kimerülhetnek.” – tette hozzá.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés