Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lindows: a Microsoft Kanadában támad

Laptop

Lindows: a Microsoft Kanadában támad

Miután az Egyesült Államok területén a linuxos szoftverfejlesztő nemrég győzelmet könyvelhetett el a két cég közötti jogi vitában, a Redmond most Kanadában indított offenzívát a disztribútor ellen.

Ottawában, a kanadai szövetségi bíróságon nyújtott be keresetet az amerikai szoftverfejlesztő gigász a Lindows ellen. Ismeretes, hogy Redmond gyakorlatilag azóta folyamatos jogi össztüzet zúdít a linuxos alapokra építkező disztribútorra, mióta az kiadta első operációs rendszerét. Míg az öreg kontinensen többnyire a Microsoft javára ítéltek, addig az Egyesült Államokban egy bíró kijelentette: a Windows, mint márkanév túl általános ahhoz, hogy egy vállalat lefoglalhatná magának. Ezt a fiaskót igyekszik most ellensúlyozni az USA északi szomszédjában.

Maga a beadvány ugyanúgy jogvédett márkajegyek megsértése ügyén indult, mint Európában és az Egyesült Államokban. Ugyanazt is szeretné elérni a Microsoft: megakadályozni azt, hogy a Lindows ezen márkanév alatt reklámozhassa magát, illetve azt, hogy termékeket értékesíthessen. Ez egyébként Európában sikerült a cégnek, ámde a nála sokkal kisebb riválisa nevének pár betűjét elhagyva ismét piacra küzdötte magát.

Michael Robertson, a Lindows alapítója és vezérigazgatója közölte, hogy a Microsoft igyekszik az egész Földre kiterjeszteni megtorló üzleti taktikáját cégével, mint komoly versenytárssal szemben. ˝Több mint két éve áruljuk termékeinket kanadai ügyfeleinknek, és ehhez a Microsoftnak eddig szava sem volt. A jogi lépések azt a célt szolgálják, hogy visszavessék fejlődésünket.˝ – panaszkodott Robertson.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés