Connect with us

Lindows: a Microsoft Kanadában támad

Laptop

Lindows: a Microsoft Kanadában támad

Miután az Egyesült Államok területén a linuxos szoftverfejlesztő nemrég győzelmet könyvelhetett el a két cég közötti jogi vitában, a Redmond most Kanadában indított offenzívát a disztribútor ellen.

Ottawában, a kanadai szövetségi bíróságon nyújtott be keresetet az amerikai szoftverfejlesztő gigász a Lindows ellen. Ismeretes, hogy Redmond gyakorlatilag azóta folyamatos jogi össztüzet zúdít a linuxos alapokra építkező disztribútorra, mióta az kiadta első operációs rendszerét. Míg az öreg kontinensen többnyire a Microsoft javára ítéltek, addig az Egyesült Államokban egy bíró kijelentette: a Windows, mint márkanév túl általános ahhoz, hogy egy vállalat lefoglalhatná magának. Ezt a fiaskót igyekszik most ellensúlyozni az USA északi szomszédjában.

Maga a beadvány ugyanúgy jogvédett márkajegyek megsértése ügyén indult, mint Európában és az Egyesült Államokban. Ugyanazt is szeretné elérni a Microsoft: megakadályozni azt, hogy a Lindows ezen márkanév alatt reklámozhassa magát, illetve azt, hogy termékeket értékesíthessen. Ez egyébként Európában sikerült a cégnek, ámde a nála sokkal kisebb riválisa nevének pár betűjét elhagyva ismét piacra küzdötte magát.

Michael Robertson, a Lindows alapítója és vezérigazgatója közölte, hogy a Microsoft igyekszik az egész Földre kiterjeszteni megtorló üzleti taktikáját cégével, mint komoly versenytárssal szemben. ˝Több mint két éve áruljuk termékeinket kanadai ügyfeleinknek, és ehhez a Microsoftnak eddig szava sem volt. A jogi lépések azt a célt szolgálják, hogy visszavessék fejlődésünket.˝ – panaszkodott Robertson.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom