Connect with us

technokrata

Lindows: a Microsoft Kanadában támad

Laptop

Lindows: a Microsoft Kanadában támad

Miután az Egyesült Államok területén a linuxos szoftverfejlesztő nemrég győzelmet könyvelhetett el a két cég közötti jogi vitában, a Redmond most Kanadában indított offenzívát a disztribútor ellen.

Ottawában, a kanadai szövetségi bíróságon nyújtott be keresetet az amerikai szoftverfejlesztő gigász a Lindows ellen. Ismeretes, hogy Redmond gyakorlatilag azóta folyamatos jogi össztüzet zúdít a linuxos alapokra építkező disztribútorra, mióta az kiadta első operációs rendszerét. Míg az öreg kontinensen többnyire a Microsoft javára ítéltek, addig az Egyesült Államokban egy bíró kijelentette: a Windows, mint márkanév túl általános ahhoz, hogy egy vállalat lefoglalhatná magának. Ezt a fiaskót igyekszik most ellensúlyozni az USA északi szomszédjában.

Maga a beadvány ugyanúgy jogvédett márkajegyek megsértése ügyén indult, mint Európában és az Egyesült Államokban. Ugyanazt is szeretné elérni a Microsoft: megakadályozni azt, hogy a Lindows ezen márkanév alatt reklámozhassa magát, illetve azt, hogy termékeket értékesíthessen. Ez egyébként Európában sikerült a cégnek, ámde a nála sokkal kisebb riválisa nevének pár betűjét elhagyva ismét piacra küzdötte magát.

Michael Robertson, a Lindows alapítója és vezérigazgatója közölte, hogy a Microsoft igyekszik az egész Földre kiterjeszteni megtorló üzleti taktikáját cégével, mint komoly versenytárssal szemben. ˝Több mint két éve áruljuk termékeinket kanadai ügyfeleinknek, és ehhez a Microsoftnak eddig szava sem volt. A jogi lépések azt a célt szolgálják, hogy visszavessék fejlődésünket.˝ – panaszkodott Robertson.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák