Connect with us

technokrata

Belépőszintű Centrino notebook a HP-től

Laptop

Belépőszintű Centrino notebook a HP-től

A HP a Compaq márkanév alatt új noteszgépet bocsátott útjára, melyet elsősorban üzleti felhasználók számára tervezett.

A Compaq nx5000-es típus két változatban kapható. Nézzük, mely paraméterek azonosak a két modell esetén! Mindkettő 15 colos LCD-vel rendelkezik, melyen XGA felbontás megjelenítésére képesek. A Centrino mobiltechnológiából adódóan nem meglepetés, hogy mindkét változat fel van szerelve integrált 802.11b vezetékmentes hálózati csatlakozást biztosító modullal. Azonosak az egyéb hálózati kapcsolódást lehetővé tevő eszközök (56 kbps-os integrált modem, 10/100 Mbps-os integrált Ethernet csatoló) is. Szintén azonosság az operációs rendszer is, mely a Microsoft Windows XP OS-ének Professional típusába tartozik. Az eszközökre egy év garancia vonatkozik, melyet a világ bármely pontján érvényesíteni lehet.

Az olcsóbb, 1200 dollárba kerülő modellben egy 1,2 GHz-es, Pentium M alapokra építkező Celeron processzor található, melyhez 1 darab 256 MB-os DDR SDRAM modul társul. Egy, percenként 4200 fordulatra képes lemezzel ellátott, összesen 30 GB-os kapacitással bíró merevlemez és egy 8x-os DVD-ROM biztosítja az adatok tárolását.

A drágább, 1400 dolláros Compaq notebook már egy 1,4 GHz-es Pentium M processzort alkalmaz, mely mellé kettő darab 256 MB-os DDR SDRAM jutott. A háttértárában található lemez forgási sebessége megegyezik a fent említett változattal, ám kapacitása 40 GB-osra hízott. Optikai meghajtója is többet tud: a DVD-k olvasása mellett a CD-írással is megbirkózik.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák