Connect with us

technokrata

Az IBM eServer új teljesítményrekordot állított fel

Laptop

Az IBM eServer új teljesítményrekordot állított fel

Az IBM p690 a világ legnépszerűbb csúcskategóriás szervere – feleannyi processzorral is felülmúlja a HP Superdome rendszerét

Az IBM ma bejelentette, hogy az DB2 Universal Database v8.1 adatbázist futtató IBM eServer p690 32 POWER4+ processzort tartalmazó szerver túlszárnyalta az eddigi számítógépes feldolgozási teljesítményrekordot. A 32 processzoros IBM p690 szerver felülmúlt egy lényegesen drágább, HP Itanium 2 alapú, 64 processzoros Superdome rendszert: egy milliónál is több, egészen pontosan 1.025.486 tranzakciót végzett el egy másodperc alatt.

A p690 rekorddöntő teljesítménye a független TPC-C teszten született.

Az egyedülálló tranzakciófeldolgozási teljesítmény mellett a POWER alapú p690 rendszer az ár/teljesítmény mutató tekintetében is jobbnak bizonyult: 5,43 dollár/tpmC értéke kedvezőbb, mint a HP Itanium 2 alapú Superdome rendszer 8,33 dollár/tpmC értéke.

Az AIX5L v5.2 UNIX operációs rendszert és DB2 Universal Database 8.1 adatbázist futtató, A 32 POWER4+ processzoros IBM eServer p690 szerver IBM TotalStorage FAStT900 tárolórendszerrel a TPC-C teszten 1.025.486 tranzakció/perc (tpm/C) eredményt ért el 5,43 dollár/tpmC költség mellett. Az IBM 32 processzoros p690 szervere felülmúlta a HP 64 processzoros, Itanium 2 alapú, Oracle-t futtató Superdome rendszerét, amely kétszerannyi processzort tartalmazott. Ezen a rendszeren a HP korábban 1.008.144 tpmC sebességet és 8,33 dollár/tpmC ár/teljesítmény értéket ért el.

Az IBM 1.025.486 tpmC eredménye felülmúlja minden más, nem fürtözött rendszer teljesítményét, és jól jelzi az üzleti felhasználóknak a rendszer költséghatékonyságát.

Az IBM eServer p690 a piacon lévő legnépszerűbb csúcskategóriás UNIX szerver. A független IDC piackutató cég szerint az elmúlt nyolc negyedévben az IBM több csúcskategóriás eServer p690 rendszert adott el, mint ahány csúcskategóriás HP Superdome UNIX vagy Sun UNIX rendszer gazdára lelt. A bevezetése óta már több mint 4000 példányban eladott POWER alapú IBM eServer p690 szerverek on demand számítástechnikai infrastruktúrák alapját képezik az egész világon.

Az IBM ˝szerver a chipen˝ névvel ellátott POWER processzorarchitektúrája a legjobb megoldás a 64 bites alkalmazásokhoz. Az IBM POWER architektúrája nyílt, innovatív technológiákat biztosít mind az AIX, mind az OS/400, mind a Linux operációs rendszeren keresztül, amelyek kielégítik a 64 bites alkalmazásokkal szemben támasztott növekvő elvárásokat. Amellett, hogy ilyen mikroprocesszorok működnek az IBM eServer rendszerekben, a POWER technológia megtalálható a Nintendo játékkonzolokban, az Apple számítógépekben, valamint a világ legnagyobb teljesítményű szuperszámítógépeinek és tárolórendszereinek egy részében is.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp