Connect with us

Megatrend 2003-as évértékelő: eredmények itthon és külföldön

Laptop

Megatrend 2003-as évértékelő: eredmények itthon és külföldön

A Megatrend 2000 Informatikai Rt. számottevő üzleti sikerekkel zárta a 2003-as évet.

A Megatrend 2000 Informatikai Rt. 1,6 milliárd forintos árbevétel mellett 54 millió forintos adózás előtti eredménnyel, és számottevő üzleti sikerekkel zárta a 2003-as évet. Az Infosys Integrált Vállalatirányítási Rendszer hazai eladásai mintegy 40%-al nőttek a tavalyihoz képest. A Megatrend Romania Srl. több lezárt, referenciaértékű projekttel büszkélkedhet, az új üzletek közül kiemelendő a legnagyobb magántulajdonban lévő román nagyvállalattal, a Transilvaniaval kötött megállapodás. A cég új, saját fejlesztésű biztonsági szoftvere az ISee Adatbiztonsági Rendszer sikeresen bevezetésre került a hazai piacon, de az érdeklődés a határon túl is rendkívül intenzív a termék iránt.

Hazai eredmények
Az Infosys Integrált Vállalatirányítási Rendszer felhasználói tábora a 2003-as évben 12 új ügyféllel bővült: DispoMedicor Rt., Jeli 2000 Kft., Kecskeméti Alumíniumipari Rt., Lakfel Kft., MetalService Rt., Naszálytej Rt., Polyduct Műanyagipari Rt., Pre Med Pharma Kft., Print 2000 Nyomda Kft., Vill-Master ’95 Kft., Vitapress Kft., valamint a Globus Rt. A Globus szerződés mind volumenében, mind komplexitásában kiemelkedik a 2003-as év projektjei közül. A komplex Infosys beruházásban az alap pénzügyi/kereskedelmi modulokon kívül termelésirányítás, minőségbiztosítás, logisztika, HR és kontrolling modul is a leszállítandók között szerepel. A Globus Rt. stratégiai célja a beruházással a heterogén, szigetszerű rendszerek kiváltása, és a cégcsoport szintű konszolidáció előfeltételeinek megteremtése volt, míg szakmai oldalról a hűtőipar- és konzervipar-specifikus megoldások, valamint az EU élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfelelő késztermék minősítés képezték a döntés alapját.

Az Infosys Integrált Költségvetési Rendszert az Energia Központ Kht., a Kecskeméti Önkormányzat, és két megyei munkaügyi központ választotta. Kiváló eredménnyel zárta az évet a Megatrend pályázati irodája. A komplex szolgáltatás-portfolió felöleli a pályázati lehetőségek felkutatását, a konzultációs munkát, és a pályázati dokumentációk elkészítésének támogatását. 2004-ben is fontos szerepet kap a csoport, mivel számos IHM, GKM és GVOP forrás nyílik meg informatikai beruházások támogatására.

Nemzetközi sikerek
A Megatrend Romania Srl. 2003-ra megteremtette a dinamikus fejlődés feltételrendszerét. Két lezárt projekt, és két új, nagy volumenű megrendelés bizonyítja, hogy az Infosys üzleti logika lokalizálható, a tudás transzportálható, és a technológia kielégíti a nemzetközi igényeket is. A Kopiernicus Birotica Srl. elektronikai cikkek értékesítésére és szervizére szakosodott, országos üzlethálózatot működtető vállalkozás. Szeptember óta a cég ügyviteli folyamatait az Infosys kezeli. A TipoHolding SA az alap ügyviteli modulok mellett egyedi nyomdaipari termelésirányítási modul kifejlesztésére is megbízást adott. A Goldstern International telekommunikációs eszközöket forgalmazó üzletlánc, az ország egyik legdinamikusabban fejlődő vállalata. A mintegy 120.000 euró értékű szerződés az Infosys logisztikai és pénzügyi rendszerének bevezetésére vonatkozik, teljes egészében lefedve a valamennyi megyében jelenlévő, összesen 70 üzletet számláló országos rendszert. A 2003-as év folyamán került előkészítésre, de 2004. januárjában került aláírásra egy szerződés a legnagyobb román magántulajdonban lévő élelmiszeripari vállalkozással, a Transilvaniaval. A projekt célja a gyártást, az országos telephelyhálózatot és az export tevékenységet is magában foglaló tevékenységrendszer teljes körű informatikai támogatása.

Előreláthatólag 2004. február végén kerül aláírásra az a szerződés, amelynek révén a Corvinus Nemzetközi Befektetési Rt. 130 millió forintos tőkeemelés révén a Megatrend 2000 Rt. társtulajdonosa lesz a Megatrend Romania Srl.-ben. A Corvinus Rt. pénzügyi befektetőként tulajdonosi státuszát 2008. végéig kívánja megtartani. A Magyar Fejlesztési Bank többségi tulajdonában lévő Corvinus Rt. tevékenységének célja a magyar tőkeexport elősegítése. A befektetés révén a Megatrend Romania hatékonyabban aknázhatja ki a kedvező piaci trendekben rejlő lehetőségeket, megteremtheti a fejlődéshez szükséges infrastrukturális feltételeket, 3-5 éven belül meghatározó piaci szereplővé válhat a honi ERP szektorban.

ISee Adatvédelmi Rendszer
A trendek rendkívül pozitívak a hazai IT adatbiztonság terén, egyre több társaság véli úgy, hogy elektronikus értékeinek menedzselése nem merülhet ki az Internet felől érkező támadások elleni védelemben, illetve egy létező, de be nem tartott/tartható biztonságpolitikai szabályozásban. A termék 2003-as debütálása sikeres volt. Két ügyfél csatlakozott a felhasználói táborhoz, az ÁPV Rt., a Magyar Posta Rt. Az ISee a biztonsági vezető munkáját támogatva, a biztonságpolitika adatvédelmi irányelveinek betartatási és kontroll folyamatát automatizálja a különböző minősített információk, állam-, szolgálati, és üzleti titkok tekintetében.

A termék iránt nagy az érdeklődés a határon túl is. Pilot projekt indult a romániai pénzügyminisztériumban, ahol a sikeres zárás után a több ezer munkaállomásból álló országos rendszer adatvédelmi feladatai hárulnak az ISee Adatvédelmi Rendszerre. Tárgyalások folynak a termék ukrán, orosz, német és amerikai megjelenésével kapcsolatosan is.

Infrastruktúra Üzletág
A Megatrend 2000 Rt. IT Infrastruktúra üzletága a hozzáadott érték arányának növelésével, a szolgáltatási portfolió bővítésével, illetve új technológiák piacra vezetésével 2003-ban is meg tudta őrizni nyereségességét. A 2003-as év projektjei közül kiemelkedik a Globus Rt., ahol a vállalatirányítási rendszer mellett a Megatrend szállítja a működéshez szükséges adatbázis-szervereket, különböző üzemfolytonossági eszközöket, és a távoli munkahelyek bekapcsolását szolgáló vékony-kliens technológiát. További projektek: Budapesti Erőmű Rt. (Olivia Kft.) több telephelyes drót nélküli hang/adat integrációja, valamint az ország jelenlegi legnagyobb új erőmű építési projektje, a Budapesti Erőmű Rt. Kispesti Erőmű réz alapú adat/hang kábelhálózatának kivitelezése.

A Megatrend a 2004-es évben további disztribúciókkal bővíti képviseletei sorát. A Jetro Platforms (Izrael) Cockpit vékony-kliens alkalmazásszervere a kis- és középvállalkozások számára kínál optimális megoldást a vezető vékony-kliens termékeknél kedvezőbb árszinten. A ThinPrint Gmbh. (Németország) vékony-kliens, szerver alapú rendszerek, és kéziszámítógépek nyomtatási feladatainak jelentős gyorsítását szolgálja. Integrated Research (Ausztrália) Prognosis terméke költséghatékony multiplatformos rendszermenedzsment eszköz, piacvezető az IP telefónia, és a web-alapú unixos rendszermenedzsmentben, valamint az ATM tranzakció-monitoring terén.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő