Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megatrend 2003-as évértékelő: eredmények itthon és külföldön

Laptop

Megatrend 2003-as évértékelő: eredmények itthon és külföldön

A Megatrend 2000 Informatikai Rt. számottevő üzleti sikerekkel zárta a 2003-as évet.

A Megatrend 2000 Informatikai Rt. 1,6 milliárd forintos árbevétel mellett 54 millió forintos adózás előtti eredménnyel, és számottevő üzleti sikerekkel zárta a 2003-as évet. Az Infosys Integrált Vállalatirányítási Rendszer hazai eladásai mintegy 40%-al nőttek a tavalyihoz képest. A Megatrend Romania Srl. több lezárt, referenciaértékű projekttel büszkélkedhet, az új üzletek közül kiemelendő a legnagyobb magántulajdonban lévő román nagyvállalattal, a Transilvaniaval kötött megállapodás. A cég új, saját fejlesztésű biztonsági szoftvere az ISee Adatbiztonsági Rendszer sikeresen bevezetésre került a hazai piacon, de az érdeklődés a határon túl is rendkívül intenzív a termék iránt.

Hazai eredmények
Az Infosys Integrált Vállalatirányítási Rendszer felhasználói tábora a 2003-as évben 12 új ügyféllel bővült: DispoMedicor Rt., Jeli 2000 Kft., Kecskeméti Alumíniumipari Rt., Lakfel Kft., MetalService Rt., Naszálytej Rt., Polyduct Műanyagipari Rt., Pre Med Pharma Kft., Print 2000 Nyomda Kft., Vill-Master ’95 Kft., Vitapress Kft., valamint a Globus Rt. A Globus szerződés mind volumenében, mind komplexitásában kiemelkedik a 2003-as év projektjei közül. A komplex Infosys beruházásban az alap pénzügyi/kereskedelmi modulokon kívül termelésirányítás, minőségbiztosítás, logisztika, HR és kontrolling modul is a leszállítandók között szerepel. A Globus Rt. stratégiai célja a beruházással a heterogén, szigetszerű rendszerek kiváltása, és a cégcsoport szintű konszolidáció előfeltételeinek megteremtése volt, míg szakmai oldalról a hűtőipar- és konzervipar-specifikus megoldások, valamint az EU élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfelelő késztermék minősítés képezték a döntés alapját.

Az Infosys Integrált Költségvetési Rendszert az Energia Központ Kht., a Kecskeméti Önkormányzat, és két megyei munkaügyi központ választotta. Kiváló eredménnyel zárta az évet a Megatrend pályázati irodája. A komplex szolgáltatás-portfolió felöleli a pályázati lehetőségek felkutatását, a konzultációs munkát, és a pályázati dokumentációk elkészítésének támogatását. 2004-ben is fontos szerepet kap a csoport, mivel számos IHM, GKM és GVOP forrás nyílik meg informatikai beruházások támogatására.

Nemzetközi sikerek
A Megatrend Romania Srl. 2003-ra megteremtette a dinamikus fejlődés feltételrendszerét. Két lezárt projekt, és két új, nagy volumenű megrendelés bizonyítja, hogy az Infosys üzleti logika lokalizálható, a tudás transzportálható, és a technológia kielégíti a nemzetközi igényeket is. A Kopiernicus Birotica Srl. elektronikai cikkek értékesítésére és szervizére szakosodott, országos üzlethálózatot működtető vállalkozás. Szeptember óta a cég ügyviteli folyamatait az Infosys kezeli. A TipoHolding SA az alap ügyviteli modulok mellett egyedi nyomdaipari termelésirányítási modul kifejlesztésére is megbízást adott. A Goldstern International telekommunikációs eszközöket forgalmazó üzletlánc, az ország egyik legdinamikusabban fejlődő vállalata. A mintegy 120.000 euró értékű szerződés az Infosys logisztikai és pénzügyi rendszerének bevezetésére vonatkozik, teljes egészében lefedve a valamennyi megyében jelenlévő, összesen 70 üzletet számláló országos rendszert. A 2003-as év folyamán került előkészítésre, de 2004. januárjában került aláírásra egy szerződés a legnagyobb román magántulajdonban lévő élelmiszeripari vállalkozással, a Transilvaniaval. A projekt célja a gyártást, az országos telephelyhálózatot és az export tevékenységet is magában foglaló tevékenységrendszer teljes körű informatikai támogatása.

Előreláthatólag 2004. február végén kerül aláírásra az a szerződés, amelynek révén a Corvinus Nemzetközi Befektetési Rt. 130 millió forintos tőkeemelés révén a Megatrend 2000 Rt. társtulajdonosa lesz a Megatrend Romania Srl.-ben. A Corvinus Rt. pénzügyi befektetőként tulajdonosi státuszát 2008. végéig kívánja megtartani. A Magyar Fejlesztési Bank többségi tulajdonában lévő Corvinus Rt. tevékenységének célja a magyar tőkeexport elősegítése. A befektetés révén a Megatrend Romania hatékonyabban aknázhatja ki a kedvező piaci trendekben rejlő lehetőségeket, megteremtheti a fejlődéshez szükséges infrastrukturális feltételeket, 3-5 éven belül meghatározó piaci szereplővé válhat a honi ERP szektorban.

ISee Adatvédelmi Rendszer
A trendek rendkívül pozitívak a hazai IT adatbiztonság terén, egyre több társaság véli úgy, hogy elektronikus értékeinek menedzselése nem merülhet ki az Internet felől érkező támadások elleni védelemben, illetve egy létező, de be nem tartott/tartható biztonságpolitikai szabályozásban. A termék 2003-as debütálása sikeres volt. Két ügyfél csatlakozott a felhasználói táborhoz, az ÁPV Rt., a Magyar Posta Rt. Az ISee a biztonsági vezető munkáját támogatva, a biztonságpolitika adatvédelmi irányelveinek betartatási és kontroll folyamatát automatizálja a különböző minősített információk, állam-, szolgálati, és üzleti titkok tekintetében.

A termék iránt nagy az érdeklődés a határon túl is. Pilot projekt indult a romániai pénzügyminisztériumban, ahol a sikeres zárás után a több ezer munkaállomásból álló országos rendszer adatvédelmi feladatai hárulnak az ISee Adatvédelmi Rendszerre. Tárgyalások folynak a termék ukrán, orosz, német és amerikai megjelenésével kapcsolatosan is.

Infrastruktúra Üzletág
A Megatrend 2000 Rt. IT Infrastruktúra üzletága a hozzáadott érték arányának növelésével, a szolgáltatási portfolió bővítésével, illetve új technológiák piacra vezetésével 2003-ban is meg tudta őrizni nyereségességét. A 2003-as év projektjei közül kiemelkedik a Globus Rt., ahol a vállalatirányítási rendszer mellett a Megatrend szállítja a működéshez szükséges adatbázis-szervereket, különböző üzemfolytonossági eszközöket, és a távoli munkahelyek bekapcsolását szolgáló vékony-kliens technológiát. További projektek: Budapesti Erőmű Rt. (Olivia Kft.) több telephelyes drót nélküli hang/adat integrációja, valamint az ország jelenlegi legnagyobb új erőmű építési projektje, a Budapesti Erőmű Rt. Kispesti Erőmű réz alapú adat/hang kábelhálózatának kivitelezése.

A Megatrend a 2004-es évben további disztribúciókkal bővíti képviseletei sorát. A Jetro Platforms (Izrael) Cockpit vékony-kliens alkalmazásszervere a kis- és középvállalkozások számára kínál optimális megoldást a vezető vékony-kliens termékeknél kedvezőbb árszinten. A ThinPrint Gmbh. (Németország) vékony-kliens, szerver alapú rendszerek, és kéziszámítógépek nyomtatási feladatainak jelentős gyorsítását szolgálja. Integrated Research (Ausztrália) Prognosis terméke költséghatékony multiplatformos rendszermenedzsment eszköz, piacvezető az IP telefónia, és a web-alapú unixos rendszermenedzsmentben, valamint az ATM tranzakció-monitoring terén.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés