Connect with us

technokrata

Adobe Policy Server: dokumentumfelügyelet nagyvállalatoknak

Laptop

Adobe Policy Server: dokumentumfelügyelet nagyvállalatoknak

Az Adobe új nagyvállalati dokumentumfelügyeleti programjával a szervezetek a tűzfal mindkét oldalán érvényesíthetik az elektronikus dokumentumokra vonatkozó titoktartást, a személyes adatok védelmét és a számadási kötelezettséget.

“A szellemi tulajdonra és a személyes adatokra leselkedő veszélyek miatt a szervezetek mindent megtesznek azért, hogy a működésüket meghatározó adatokat a szándékos lopástól és az illetéktelen kezekbe kerüléstől megóvják.” – mondta Paul Proctor, a META Group alelnöke – “Ezen túl a vállalatokkal és az ügyfelekkel kapcsolatos adatok védelmét előíró rendelkezések fokozzák a szervezetekkel szemben támasztott követelményeket, hogy ezeket az adatokat a nagyvállalaton belül levédjék és szabályozzák.”

Az új dokumentumszolgáltató technológia az intelligens nagyvállalati dokumentum előállítást, csoportmunkát, feldolgozást és levédést célzó Adobe Intelligens Dokumentum Platform legújabb tagja. Az Adobe Policy Server azt az új nagyvállalati dokumentumfelügyeletet biztosítja, amellyel a szervezetek megvédhetik szellemi tulajdonukat, eleget tehetnek az egyéni és a céges információk fokozottabb védelméről szóló rendelkezéseknek, és csökkenthetik kommunikációs költségeiket azáltal, hogy kevesebbszer lesz szükség a papíron hordozott kényes információk fizikai továbbítására. Emellett a program egy biztonságosabb, egyszerűen használható megoldást kínál, amely illeszkedik a nagyvállalatok meglévő dokumentum- és felhasználókezelő informatikai beruházásaiba, így csökkenthetik tulajdonlási összköltségeiket.

Az Adobe Policy Server segítségével a dokumentum szerzők és a rendszergazdák dinamikusan szabályozhatják, hogy egy PDF dokumentumot kik tekinthetnek meg, illetve meghatározhatják, hogy a címzett a dokumentumot módosíthatja, lemásolhatja, kinyomtathatja és továbbküldheti, vagy pedig nem. Ráadásul az engedélyeken a dokumentum szétküldése után még változtatni is lehet. Az Adobe Policy Server biztosítja, hogy a levédett dokumentumokat a tűzfal mindkét oldalán csak azok a címzettek nyithatják meg, akiknek azokat szánták. A dokumentumokra beállítható, hogy egy adott napon lejárjanak vagy szükség esetén azonnal visszavonhatók függetlenül attól, hogy hány példányban lettek szétküldve. Mivel az Adobe Policy Server használati házirendeket érvényesít, a dokumentumokat nem kell újból szétküldeni, ha valamelyik házirend megváltozik.

Egy gyártó például terméktervét véleményezésre megküldi egyik hivatalos partnerének. Ha partnere a tervet egy jogosulatlan címzetthez továbbítja, ez a személy nem tudja majd megnyitni a dokumentumot. Ugyanígy a bankok kivonataikat az ügyfelek e-mail kliensétől vagy platformjától függetlenül küldhetik meg ügyfeleiknek e-mailben levédett PDF mellékletként. Amikor az ügyfél a kivonatot megnyitja, az ugyan úgy néz ki, mint papírmása, és külső megtekintéshez elmenthető.

“A PDF-ben rejlő dokumentum biztonsági képességekre építve az Adobe Policy Server meghatározó változásokat visz a vállalati titoktartásba és ügyfeleink esetében a fogyasztói adatvédelembe.” – mondta Ivan Koon, az Adobe Intelligens Dokumentum üzletágának alelnöke – “Ezzel az új programmal a szervezetek Acrobat és PDF technológiai beruházásaikat a szellemi tulajdontól a személyazonosításon át a nemzetbiztonságig bármilyen formátumú kényes információra kiterjeszthetik.”

Az Adobe Policy Server a több, mint fel milliárd példányban elterjedt Adobe Reader és a PDF formátum nyújtotta megbízhatóság előnyeire épít. A program biztonságos és egyszerűen használható megoldást kínál, amely illeszkedik a szervezetek meglévő hitelesítés-, házirend-, tartalom- és dokumentumkezelő rendszereibe, illetve a felhasználókezelő címtárakba, mint amilyen például az LDAP, az ActiveDirectory és az e-mail címtárak. Az Adobe Policy Server 2004 nyarán kerül kísérleti fázisba és az év végéig az Adobe asztali és kiszolgáló termékcsaládján keresztül lehet majd beszerezni a szervezetek és kormányzatok dokumentumfolyamatainak automatizálására.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom