Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung gyártja a legtöbb TCO´03 szabványnak megfelelő monitort

Laptop

A Samsung gyártja a legtöbb TCO´03 szabványnak megfelelő monitort

A Samsung Electronics széles termékpalettája mellett azzal is demonstrálja, hogy megérdemelten viseli a világ legnagyobb monitorgyártója címet, hogy a cég rendelkezik a legtöbb TCO´03-as bizonyítvánnyal ellátott típussal.

Ezek a monitorok megfelelnek a legfejlettebb és legszigorúbb minőségi elvárásoknak.

A monitor-piacon szinte világító mécsesként segíthetik a vásárlókat a különböző ajánlások, bizonyítványok. A TCO szabványok ezért évek óta komoly irányadó ajánlások a monitor-gyártók felé, melyek tartalmára egyre inkább odafigyelnek a felhasználók is. Természetesen nem kizárólag a Samsung rendelkezik TCO´03 minősítéssel, azonban egyetlen másik gyártó sem veszi fel a versenyt a Samsung-gal a bizonyítványt viselő monitorok számában.

A címkék évjárata mindig a legfejlettebb elvárásokhoz való igazodást bizonyítja. Jelenleg a TCO´03 (2003) címkével ellátott monitorok képviselik a kor kihívásainak leginkább megfelelő minőséget mind a CRT, mind a TFT-LCD technológiával készült monitorok között. A Samsung a TCO´03 minősítéssel rendelkező monitorok gyártásában élen jár, és folyamatoson felelteti meg szinte minden modelljét a legfejlettebb ajánlásoknak.

A TCO bizonyítvány elnyeréséhez a monitorokat ergonómiai, sugárzási, energiafelhasználási és ökológiai szempontok alapján minősítik. Ergonómiailag követelmény a kiemelkedően magas képminőség, a kiváló színhűség, a monitor dőlésszögének állíthatósága (újdonság a TCO´03-nál), valamint a magas képfrissítési frekvencia, melynek következtében a CRT monitoroknál nincs ˝flickering˝. A mágneses- és elektromos mezők jelentős csökkentését is megköveteli továbbá a szabvány, csakúgy, mint az elektrostatikus mezők redukálását. Elvárás még az alacsony fogyasztás, az energia-takarékos funkció, mely nagymértékben csökkenti a hőkisugárzást. A TCO´03 ajánlása szigorodott a környezetvédelmi szempontokat illetően is: csökkenti, illetve megtiltja környezetszennyező anyagok alkalmazását, szorgalmazza az újrahasznosítható anyagok használatát, illetve információval szolgál az újrahasznosítási lehetőségekről.

A TCO jelzés használatának azonban komoly költsége van. A világ monitor-gyártóinak körülbelül fele engedheti meg magának, hogy megfeleltesse készülékeit a TCO ajánlásoknak. A legfrissebb ˝évjárat˝ a legdrágább, így egy típus ár/teljesítmény viszonyának értékelésekor érdemes megnézni a ˝minőség bélyegét˝ is a készüléken.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés