Connect with us

technokrata

A Samsung gyártja a legtöbb TCO´03 szabványnak megfelelő monitort

Laptop

A Samsung gyártja a legtöbb TCO´03 szabványnak megfelelő monitort

A Samsung Electronics széles termékpalettája mellett azzal is demonstrálja, hogy megérdemelten viseli a világ legnagyobb monitorgyártója címet, hogy a cég rendelkezik a legtöbb TCO´03-as bizonyítvánnyal ellátott típussal.

Ezek a monitorok megfelelnek a legfejlettebb és legszigorúbb minőségi elvárásoknak.

A monitor-piacon szinte világító mécsesként segíthetik a vásárlókat a különböző ajánlások, bizonyítványok. A TCO szabványok ezért évek óta komoly irányadó ajánlások a monitor-gyártók felé, melyek tartalmára egyre inkább odafigyelnek a felhasználók is. Természetesen nem kizárólag a Samsung rendelkezik TCO´03 minősítéssel, azonban egyetlen másik gyártó sem veszi fel a versenyt a Samsung-gal a bizonyítványt viselő monitorok számában.

A címkék évjárata mindig a legfejlettebb elvárásokhoz való igazodást bizonyítja. Jelenleg a TCO´03 (2003) címkével ellátott monitorok képviselik a kor kihívásainak leginkább megfelelő minőséget mind a CRT, mind a TFT-LCD technológiával készült monitorok között. A Samsung a TCO´03 minősítéssel rendelkező monitorok gyártásában élen jár, és folyamatoson felelteti meg szinte minden modelljét a legfejlettebb ajánlásoknak.

A TCO bizonyítvány elnyeréséhez a monitorokat ergonómiai, sugárzási, energiafelhasználási és ökológiai szempontok alapján minősítik. Ergonómiailag követelmény a kiemelkedően magas képminőség, a kiváló színhűség, a monitor dőlésszögének állíthatósága (újdonság a TCO´03-nál), valamint a magas képfrissítési frekvencia, melynek következtében a CRT monitoroknál nincs ˝flickering˝. A mágneses- és elektromos mezők jelentős csökkentését is megköveteli továbbá a szabvány, csakúgy, mint az elektrostatikus mezők redukálását. Elvárás még az alacsony fogyasztás, az energia-takarékos funkció, mely nagymértékben csökkenti a hőkisugárzást. A TCO´03 ajánlása szigorodott a környezetvédelmi szempontokat illetően is: csökkenti, illetve megtiltja környezetszennyező anyagok alkalmazását, szorgalmazza az újrahasznosítható anyagok használatát, illetve információval szolgál az újrahasznosítási lehetőségekről.

A TCO jelzés használatának azonban komoly költsége van. A világ monitor-gyártóinak körülbelül fele engedheti meg magának, hogy megfeleltesse készülékeit a TCO ajánlásoknak. A legfrissebb ˝évjárat˝ a legdrágább, így egy típus ár/teljesítmény viszonyának értékelésekor érdemes megnézni a ˝minőség bélyegét˝ is a készüléken.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp