Connect with us

Red Hat: alkalmazásban a 2.6-os rendszermag

Laptop

Red Hat: alkalmazásban a 2.6-os rendszermag

A neves linux disztribútor kiadta a Fedora Core 2 tesztváltozatát, mely már a legújabb kernelt tartalmazza.

Még a múlt héten mutatkozott be a Fedora Core 2 első bétaváltozata, mely az első olyan kiadás a Red Hatnál, ami a 2.6-os rendszermagra alapul. Ennek alkalmazásával még erőteljesebb szerverek hozhatók létre, s a 2.4.x-hez képest tovább javulhat a párhuzamos szoftvertaskok (azaz a multitasking) kezelése – hogy csak néhányat emeljünk ki a számos új vagy megváltozott funkció közül. A ˝test1˝ változat a linux platform két legnépszerűbb grafikus kezelőfelületéből is a legújabbakat tartalmazza: a Gnome 2.5-ös és a KDE 3.2 RC1-es verzióját egyaránt magába foglalja.

A Fedora a disztribútor linux-rajongói számára fejlesztett operációs rendszere. Ingyenessége végett nem jár hozzá terméktámogatás, s a hibajavítások sem alkalmazhatók oly módon, mint ahogyan az a Red Hat Enterprise Linux termékben megszokhatták a felhasználók. Ez utóbbiban egyébként majd valamikor 2005 során jelenik meg a 2.6-os rendszermag.

A következő változat, a Fedora Core 2 test2 mostani állapotok szerint március 8-án kerül majd nyilvánosság elé, a test3 ugyaneme hónap 28-áján mutatkozik be, míg a végleges verzió április 19-re van datálva. Az operációs rendszer bárki számára szabadon letölthető a Red Hat weboldalán keresztül.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom