Connect with us

Hirdetés

technokrata

Panasonic DMC-LC1 digitális fényképezőgép

Laptop

Panasonic DMC-LC1 digitális fényképezőgép

A Panasonic piacra dobta új LUMIX modelljét, az 5 megapixel felbontású LUMIX DMC-LC1 digitális fényképezőgépet.

A páratlan képességekkel rendelkező LEICA DC VARIO-SUMMICRON objektívvel és a fejlett képfeldolgozó Venus áramkörös LSI-vel felszerelt LUMIX DMC-LC1 modell életre kelti a kép legapróbb részleteit is, ezáltal eddig soha nem látott színmélységű és árnyaltságú fotókat alkot. A DMC-LC1 miden porcikájával a fényképezés örömét és a művészi igényességet szolgálja. A kivételesen sokoldalú automatikát, ugyanakkor teljeskörű manuális beállításokat is lehetővé tévő modellt egészen egyszerűen a ˝legjobb˝ jelzővel jellemezhető.

A DMC-LC1 legnagyobb erősségei az 5 millió hasznos képpontot megjelenítő CCD egység és a LEICA DC VARIO-SUMMICRON objektív – amely a Leica Camera AG méltán világhírű hagyományaiból építkezik. A fotózás rajongói körében oly népszerű széleslátókörű objektív egy 28 mm-90 mm 3,2-szeres optikai zoom objektívvel egészül ki. A tökéletes objektív hibátlan képét a Panasonic fejlett Venus áramkörös LSI-je ugyanilyen precizitással ˝fordítja le˝ digitális képekké.

A JPEG formátum mellett a digitális fotók tömörítetlen RAW fájlokként is eltárolhatók. A nagyméretű, 2.5 colos transzreflektív polikristályos TFT LCD kijelző még napfénynél is kiválóan látható, ami nagyban megkönnyíti mind a felvételek készítését, mind az elkészült képek átnézését. Az expozíciós beállítási lehetőségek, a manuálisan állítható fókusz és még sok más áll a kreatív géphasználat szolgálatában. A DMC-LC1 nem csupán elegáns megjelenésével tűnik ki; kivételes teljesítőképességének köszönhetően még a legigényesebbek is meg lesznek elégedve a kapott fotókkal.

Csúcsminőségű LEICA DC VARIO-SUMMICRON objektív 28 mm-90 mm (35 mm megfelelés.) gyújtótávolsággal
A LEICA DC VARIO-SUMMICRON hatalmas blendenyílása kiváló, F2.0 fényerőt biztosít a széleslátószögű, F2.4 értéket a teleobjektív végállásban. A kivételesen nagy rekesznyílás különösen a nagy zársebességgel készített fotóknál és a hátterek lágy fókuszálásánál jön jól. A 3.2-szeres optikai zoom 28 mm – 90 mm gyújtótávolsága (35 mm filmes gép megfelelés) további lehetőségeket rejt. A széleslátószögű és telefotó lehetőségeket együttesen kínáló objektív szinte minden helyzetet képes megoldani. A DMC-LC1 3,2-szeres optikai zoom objektívében 13 lencsetagot találunk 10 csoportba rendezve. Ez a konstrukció a képmező teljes egészében éles, tökéletesen kontrasztos és színgazdag képet garantál. A két, mindkét felületén aszferikus lencsetag a Panasonic rendkívül összetett technológiája segítségével kiküszöböli a nagy blendenyílású objektíveknél előforduló szferikus képtorzulást. A lencsetagoknál alkalmazott speciális, többrétegű bevonat megakadályozza a visszfénynél történő fotózásnál előforduló szellemkép és becsillanás képződését, így a kép tiszta maradhat. Ez az objektív élénk, tiszta és kivételesen részletgazdag fényképekkel örvendezteti meg tulajdonosát.

Venus áramkörös LSI
Ez a fejlett Panasonic digitális technológiával készült képfeldolgozó áramkör nemcsak a kép minőségét javítja és a feldolgozás sebességét fokozza, de a képmező átlós felbontását is 50 százalékkal növeli és egyenletesebb képszéleket biztosít. A gyors képjel-feldolgozás segítségével az egymást követő felvételek késlekedés nélkül készíthetőek, mivel nem kell megvárnunk, hogy a képi információ az SD memóriakártyára kerüljön.

Színes kereső és 2,5 colos képátlójú polikristályos TFT LCD kijelző (transzreflektív)
A képmező megközelítően 100 százalékát megjelenítő színes elektronikus kereső 235.000 pixeles felbontásával kitűnő képet kapunk a fotózni kívánt témáról. A dioptria beállítóval saját szemünkhöz állíthatjuk a keresőt.
A 2,5 colos képátlójú polikristályos TFT LCD kijelző kristálytisztán és jól kivehetően jeleníti meg a kivetített képeket. A 211.000 pixeles felbontású transzreflektív kijelző még napfénynél is jól láthatóan jeleníti meg a képet, így expozíciós beállításainkat könnyen ellenőrizhetjük.

Még több manuális beállítási lehetőség áll a kreativitás szabadságának szolgálatában
A sokféle, kényelmes automatikus beállítási mód mellett a DMC-LC1 modellel bármilyen manuális beavatkozás is megoldható. A zársebesség, rekesznyílás, fókusz és a zoom éppúgy állítható, mint egy professzionális tükörreflexes gépnél. A zoom, a fókusz és a blendenyílás az objektíven található gyűrűkkel állítható, míg a zársebesség a kamera tetején lévő forgatható tárcsával módosítható.

Hibrid autofókusz és manuális fókuszállítás
A DMC-LC1 a kép-visszacsatolású autofókuszon kívül rendelkezik egy autofókusz érzékelő rendszerrel is. Fényképezésnél ez utóbbi aktiválódik először, fókuszközeli pozícióba állítva az objektívet. Innen a kép-visszacsatolású autofókusz felel a tökéletes fókuszbeállításért. A manuális fókuszállítás választásával a gyújtótávolságot 30 cm és végtelen értékek között bárhol meghatározhatjuk. A Manuális Fókusz-segéd aktiválásával az LCD kijelzőn megjelenített kép középső területe enyhén kinagyítva látható, ami megkönnyíti a fókusz precíz beállítását. Kétféle segítséget vehetünk igénybe: az egyik az LCD kijelző középső részét mutatja nagyítva, míg a másik a kinagyított részt a kijelző teljes területén mutatja.

További szolgáltatások a fotózás öröméért
RAW fájlformátum támogatása – Megőrizhető a kép eredeti szépsége mivel a képi információ tömörítés nélkül kerül a CCD-ről rögzítésre.
Kompozíciót segítő irányvonalak – Az LCD kijelzőn és a keresőben egyaránt megjeleníthető finom rácsvonalak segítenek a vízszintes és függőleges irányú tájolásban, valamint a pontos kompozíciós beállításokban.
Valós idejű blokkdiagram – Az LCD-n megjelenő információk segítenek az expozíciós és kontraszt beállításaink helyességének ellenőrzésében még a felvétel elkészítése előtt.
Vaku beállítások – A DMC-LC1 több, praktikus vaku beállítással bír. Ezeken kívül alkalmazhatjuk a ˝bounce˝ derítési technikát is, ahol a vakut a mennyezetre irányítva a témát a visszaverődő fény világítja meg, ezáltal elkerülhetjük a direkt fényt. Ha még ez sem elég, a DMW-FL28 külső vaku alkalmazásával tovább bővíthetjük a megvilágítás eszköztárát.
USB 2.0 interfész – A DMC-LC1 az USB 2.0 sebességét kínálja. A kamerán tárolt képeinket 480 Mbps sebességgel másolhatjuk PC-re.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés