Connect with us

Intel: hordozható tévé, desktop PC és notebook egyben

Laptop

Intel: hordozható tévé, desktop PC és notebook egyben

Az Intel egyik, prototípus szinten már létező újdonsága számos tekintetben egy notebookra, számos más aspektusból vizsgálva egy multimédiás szórakoztató központra hasonlít.

Tavaly tavasszal már foglalkoztunk egy hír erejéig az Intel új prototípus számítógépével, a Florence-szel. A chipgyártó gigász tervei szerint ezt a készüléket szánja az asztali komputerek és a notebookok közötti – már amúgy is leszűkült – ˝üres˝ terméksávba. Ezt a terméket – két másik, üzleti szféra számára készített noteszgéppel egyetemben – az éves tavaszi fejlesztőkonferencián, San Francisco-ban tervezi bemutatni az Intel. A fent említett noteszgépek közül az egyik (On-The-Go) egy 12 colos LCD-vel bíró pehelysúlyú típus lesz, míg a Virtual Office névre hallgató, kommunikáció központú modell egy szélesképernyős, 15,4 colos kijelzővel bíró változat lesz.

Maga a Florence egy 17 colos, széleslátószögű LCD-vel rendelkezik, melynek révén olyan látványban lehet része a készüléket használónak, mintha egy asztali számítógép előtt ülne. Az eszköz ráadásul kapott egy fogantyút is, amelynél megfogva könnyen át lehet szállítani bárhova. Eddig egy nagymértékben integrált desktop masinára emlékeztet a Florence, ám ezekkel ellentétben saját akkumulátorral rendelkezik, tömege pedig csak alig több mint 3,5 kilogramm. Mindezt Mike Trainor, az Intel mobiltermék csoportjának vezetője mondta el.

Az eszköz tulajdonképpen azt a ˝divathullámot˝ kívánja meglovagolni, mely annak idején az asztali PC-kbe szánt P4-es processzorok notebookokba való helyezésével kezdődött. Ez a folyamat mára oly mértékben kicsúcsosodott, hogy sokan a desktop számítógép leváltása végett vásárolnak noteszgépet – innen pedig már csak egy lépést kell megtenni a Florence-ig. Ráadásul a prototípus – Trainor elmondása alapján – a Centrino mobiltechnológia képességei mellett a notebookokkal kapcsolatos kényelmetlenségek (kis billentyűzet, fárasztó testtartás stb.) eltűnését ígéri, ezenfelül pedig maga az eszköz egy mobil szórakoztatóközpont funkcióját is be tudja tölteni.

Ez utóbbi jegyében került a prototípus képernyőjébe egy digitális kamera, egy mikrofon és két hangszóró. Mivel a billentyűzet könnyedén lecsatlakoztatható az eszközről, ezért akár hordozható tévének is lehet használni, mondta Trainor. További érdekesség, hogy a Florence rendelkezik egy telefonkagylónak szánt hellyel is, ezzel előremutatva az internetes (VoIP) telefonálás alkalmazása felé. Természetesen távirányító is jár hozzá, valamint a beépített vezetékmentes hálózati csatlakozás (802.11) lehetősége is adott. Azonosítás gyanánt egy ujjlenyomat-azonosító szolgál a Florence-en, de belekerült egy smart kártya leolvasó is.

Mégis mikor jut az eszköz a boltokba? A legelső változat közeli bemutatása ne tévesszen meg senkit, az Intel még egy jó darabig nem kívánja kereskedelmi forgalomba hozni a terméket. A Florence még csak prototípussal rendelkezik, mondta Trainor, aki szerint 2005-re válhat valósággá mindaz, ami ebben a készülékben testet ölteni látszik.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő