Connect with us

technokrata

Az Intel a digitális otthonok kialakításáról

Laptop

Az Intel a digitális otthonok kialakításáról

Az igazi digitális otthon élménye – ahol a felhasználó mindenhol és mindennel kapcsolatban lehet – az egységes digitális platform és a környezet összhangjának kialakításától, valamint új technológiák kifejlesztésétől függ.

Az Intel Developer Forum-on tartott mai napi beszédében, Louis Burns, az Intel alelnöke, illetve az Intel Desktop Platform csoportjának vezetője elmondta, hogy a felhasználók hozzáadott értéket nyújtó digitális otthonra vágynak, három ok miatt is.

˝Először is, az egész élményt könnyen hozzáférhetővé kell tennünk. Az eszközöknek azonnal működniük kell. Egyszerű összeállíthatóságra, egyszerű ki-bekapcsolhatóságra, egyszerű kezelhetőségre és egyszerű hozzáférhetőségre van szükség˝ – mondta. ˝Másodsorban, a fogyasztók elvárják, hogy összeköthetők legyenek az eszközök vezeték nélkül, és vezeték nélkül tudjanak kommunikálni egymással. A sok kábel és a sok távirányító elriaszthatja őket. Végül, a tartalomszolgáltatóknak nagyon jó minőségű audio és video-élményt kell nyújtania. A fogyasztók igényeik magasak, így csak első osztályú minőséggel lehet őket elégedetté tenni˝.

Burns beszédében kifejtette, hogy a fejlődés következtében a számítógépipar, a fogyasztói elektronika és a kommunikációs iparágak várhatóan egyesülni fognak. Az új iparágnak olyan egyeséges megoldásokat kell kifejleszteni, melyek kielégítik a fent említett három fogyasztói igényt.

˝Célul kell kitűzni, hogy teljes körű és minden igényt kielégítő digitális otthon-élményt nyújthassunk ügyfeleinknek. Olyan élményt, amit értékelnek, és ezért hajlandók anyagi áldozatot is hozni˝ – mondta. Burns rámutatott arra is, hogy a digitális otthon sokkal többről szól, mint kizárólag szórakoztatásról.

˝Amikor meghalljuk a digitális otthon kifejezést, automatikusan a szórakozásra gondolunk; pedig a digitális otthon a szórakoztatásnál sokkal többről szól, és sokkal nagyobb területet ölel fel, mint az otthon négy fala˝ – mondta. ˝A digitális otthon valódi jelentése a hozzáférhetőség, bármikor, bárhol, bármely szórakoztató eszközhöz. Magában foglalja a tanulást, az egyéni munka hatékonyságának növelését és a kommunikációt is˝.

Burns elmondása alapján a cég stratégiája, miszerint továbbra is jelentős összegeket fektetett a kutatás-fejlesztésbe a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben is, valamint a vállalat töretlen elkötelezettsége a folyamatos termelési és folyamat-fejlesztések terén, lehetővé tette az Intel számára egy sor olyan technológia kifejlesztését, mely segítségével létrehozhatták az egységes digitális otthon platformot.

Ezen új technológiák között kulcsfontosságú szerepet töltött be az Intel új 90 nanométeres technológiával gyártott Pentium processzora (Prescott), mely jelenleg már kapható. További jelentős technológia a 2004 második negyedévében bemutatásra kerülő ˝Grantsdale˝ kódnevű chipset.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp